Komentara: 0
Pregleda: 1862

Održan 8. "KIŠobran"

16.05.2014. u 17:57h
Izvor: RTV Yueco
U Gradskoj biblioteci održan je 8. „Kišobran“, dvojezična manifestacija posvećena liku i delu Danila Kiša, književnika koji je rođen u Subotici. Ove godine književni susreti su posvećeni temi „Život, literatura“. Na kraju skupa, učesnici su položili venac na spomen bistu ovom svestranom piscu.
Održan 8. "KIŠobran"

Manifestaciju KIŠobran su Gradska biblioteka i Kniževna zajednica Subotice prvi put organizovali 2007.godine, a uspeh koji je ova manifestacija odmah postigla naveo je organizatore da je svake godine ponove. Cilj ovog dvodnevnog skupa je da se posveti veća pažnja delu ovog književnika, koji je rođen u našem gradu, kroz savetovanja i predstavljanje dela koja su vezana za Danila Kiša odnosno za moderne tokove književnosti.

Manifestacija je međunarodnog karraktera a učesnici ovogodišnjeg osmog  Kišobrana su bili profesor Filološkog fakulteta Tihomir Brajović iz Beograda, Nebojša Milenković iz Novog Sada, iz Sarajeva Muharem Bazdulj, koji je preveo knjigu Marka Tompsona za bosansko i hrvatsko izdanje, profesorka Ibolja Bagi iz Segedina i Oskar Roginer, doktorant na Univerzitetu u Pečuju. Tema skupa je bila „Život, literatura“. Učesnici su skrenuli pažnju i na veliku nepravdu, tj. na neuspeh inicijative da Danilo Kiš dobije ulicu u gradu u kome je rođen.

Na kraju skupa, učesnici su položili venac na spomen bistu Danilu Kišu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1862
Povezane teme

Danilo Kiš

književni kišobran

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.