Komentara: 5
Pregleda: 5795
Foto

Obeležen Dan Tehničke škole

16.10.2017. u 14:10h > 20:02
Izvor: Subotica.com
Svečanom akademijom i uručenjem povelje za najboljeg nastavnika, Tehnička škola „Ivan Sarić“ obeležila je Dan škole. Za izuzetan doprinos u vaspitno-obrazovnom radu priznanje je uručeno profesoru Tiboru Nemetu.
Obeležen Dan Tehničke škole

Profesor Tibor Nemet u Tehničkoj školi radi već više od tri decenije, kao predavač  na dva stručna predmeta-  programiranje CNC mašina i projektovanje tehnoloških sistema. Svakako najveći uspeh ostvario je u poslednje dve godine, kada su pod njegovim mentorstvom učenici na republičkim i pokrajinskim takmičenjima ostvojili čak 17 nagrada i jednu zlatnu u ekipnom takmičenju, što je svrstalo ovu školu među najbolje u našoj zemlji.

- Zahvaljujući ovim uspesima  postali smo najbolja škola u Srbiji, nijedan mentor nije osvojio toliko medalja koliko sam ja za ove dve godine. Posebno sam ponosan na to što smo ove rezultate postigli sa dobrim učenicima, jer znamo da kod nas na mašinstvo ne dolaze učenici koji ostvaruju najbolje rezultate, nego oni sa dobrim i vrlo dobrim uspehom. Najveći uspeh mi je što sam ove učenike uspeo da motivišem, želeo sam da im pokažem da ako imaju motivaciju i želju mogu da postignu najveće uspehe - kaže Tibor Nemet, profesor mašinskih predmeta, dodajući da su za uspeh ovih đaka podjednako zaslužne i njegove kolege - Ovo priznanje mi puno znači a nagradu prihvatam zajedno sa mojim kolegama i koleginicama. Veoma mi je drago što je školsko rukovodstvo donelo odluku da dodeli priznanje, jer do sada prosvetni radnici nisu dobijali priznanja za svoj dugogodišnji rad. Smatram da u ovom kolektivu ima još mnogo takvih pedagoga koji bi zaslužili ovu nagradu, ali nažalost može samo jedan da dobije. Hteo bih da  u mislima podelim sa njima ovu nagradu, jer svaki nastavnik sa svojim radom i trudom daje doprinos u postizanju  izvanrednih uspeha učenika.

Obeležen Dan Tehničke škole

Obeležen Dan Tehničke škole

Na Dan škole stiglo je i obećanje da će tokom naredne godine biti nastavljeni radovi na obnavljanju fasade školske zgrade.

- U narednom periodu ova škola će biti veliko gradilište. Rešili smo najlepšu, zapadnu fasadu, a dobili smo obaveštenje od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima  da smo dobili sredstva za adaptaciju kompletne fasade sa krovom, u okviru tog projekta biće rešene i sanitarije. Želimo da rešimo i vodovod i rasvetu. Ovo je jedna zgrada koja je značajna i za grad, vrlo je lepa, sa novom fasadom pleni svojom lepotom, tako da koliko je značajna za školu, toliko je i za Grad Suboticu - kaže Ivan Bajić, direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“.

Škola je počela sa radom 4. novembra 1945. godine, a Dan škole obeležava se 16. oktobra u znak sećanja na dan kada je Ivan Sarić, čije ime Škola nosi od 1999. godine, prvi put poleteo avionom sopstvene izrade sa subotičkog hipodroma.

Obeležen Dan Tehničke škole

 

Izvor: Subotica.com
Svečana akademija povodom proslave dana Tehničke škole Ivan Sarić Svečana akademija povodom proslave dana Tehničke škole Ivan Sarić Svečana akademija povodom proslave dana Tehničke škole Ivan Sarić Svečana akademija povodom proslave dana Tehničke škole Ivan Sarić Svečana akademija povodom proslave dana Tehničke škole Ivan Sarić Svečana akademija povodom proslave dana Tehničke škole Ivan Sarić Svečana akademija povodom proslave dana Tehničke škole Ivan Sarić Svečana akademija povodom proslave dana Tehničke škole Ivan Sarić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5795
Povezane teme

tehnička škola ivan sarić

mešc

ivan bajić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.