Komentara: 11
Pregleda: 7257

Kern: Obezbeđena sredstva za završetak planske dokumentacije obilaznice

15.09.2014. u 14:09h
Izvor: RTV Yueco
Državni sekretar u ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Imre Kern najavio je da će u budžetu za sledeću godinu biti obezbeđena sredstva za završenje planske dokumentacije za izgradnju obilaznice oko Subotice.
Kern: Obezbeđena sredstva za završetak planske dokumentacije obilaznice

Kern je za “Mađar so” rekao da će raskrsnice zameniti kružni tokovi, da planovi za ove kružne tokove još nisu pripremljeni, ali da će se na zimu i taj posao završiti.

”Nadamo se da će već na proleće biti raspisan tender i da će se sa gradnjom moći započeti već u drugoj polovini sledeće godine”- rekao je Kern.

On je dodao da će zbog problema budžeta projekat verovatno biti finansiran tokom dve godine. Prema planovima, kako piše Mađar so, obilaznica „Y-krak” će biti građena od autoputa do somborskog puta i to sledeće godine, a tek 2016. godine će biti završen deo od somborskog puta do državne granice.

On je takođe najavio da će, u skladu sa molbom gradonačelnika Subotice i Kanjiže, naplatna rampa na auto-putu Horgoš-Beograd biti premeštena 15 kilometara južno. Prema ovom rešenju, putarina se neće naplaćivati od granice na Horgošu sve do trase „Y-kraka”.

“Na ovaj način će nastati mogućnost da teretni saobraćaj zaista obiđe Suboticu i okolna sela. Ako bi naplatna rampa ostala na prvobitnom mestu, desilo bi se da kamioni i autobusi umesto autoputa izaberu stari put, sa oznakom E5, kako bi izbegli plaćanje putarine na ovoj kratkoj deonici” – rekao je Kern.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 7257

Povezane vesti

Povezane teme

Y krak

izgradnja obilaznice oko Subotice

autoput horgoš naplatna rampa

zaobilaznica oko subotice

horgoš autoput

subotica autoput

imre kern

obilaznica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.