Komentara: 4
Pregleda: 5337

Martin Mačković u finalu Svetskog prvenstva u veslanju

23.08.2016. u 17:45h
Izvor: Subotica.com
Viktor Pivač i Martin Mačković plasirali su se u finale već iz kvalifikacija čime su sebi "kupili" čak četiri dana pauze pred naredni, ujedno i najbitniji, okršaj u Roterdamu, za svetska odličja.
Martin Mačković u finalu Svetskog prvenstva u veslanju

Naš veslač Martin Mačković nije bio u konkurenciji za Olimpijadu u Riju, ali to ne znači da nema ozbiljnih takmičenja i za njega. On od 21. do 28. avgusta, nastupa na Svetskom prvenstvu za takmičare do 23 godine u Roterdamu, zajedno sa Viktorom Pivačem u dvojcu bez kormilara.

- Naporno smo radili tokom cele godine, ali zbog studija u Americi zajedno smo vežbali manje od dva meseca. Naš cilj je jasan, želimo zlatnu medalju, a sve ostalo bi bio neuspeh. Imaćemo protiv sebe ozbiljne posade, ali znam da smo dovoljno trenirali da možemo biti ravnopravni sa svim rivalima. Ovo nam je predzadnja sezone među seniorima do 23 godina, a razmišljamo da se naredne godine posvetimo više takmičenjima za seniore - rekao je Mačković za Subotičke novine.

Prvog dana šampionata na programu su bile kvalifikacione trke u konkurenciji mlađih seniora u kojoj boje naše zemlje brani četiri čamca. Viktor Pivač i Martin Mačković plasirali su se u finale već iz kvalifikacija čime su sebi „kupili“ čak četiri dana pauze pred naredni, ujedno i najbitniji, okršaj u Roterdamu, za svetska odličja.

Naš dvojac bez kormilara s vremenom 6:48.29 zauzeo je drugo mesto u prvoj grupi kvalifikacija i tako sa prvoplasiranom SAD (6:41.05) obezbedio učešće u velikom finalu koja je na programu 26. avgusta u 15,15 č. Treće, četvrto i peto mesto pripala su posadama Južnoafričke Republike (6:52.81), Italije (6:53.86) i Grčke (7:06.18) i one će drugu priliku za plasman među šest najboljih pokušati da iskoriste u repesažu. Pivač i Mačković su od samog starta izbili na drugo mesto, iza SAD, a tu poziciju rutinski su čuvali i sačuvali sve do kraja. Iz druge grupe kvalifikacija u finale su otišli čamci Francuske (6:45.59) i Austrije (6:45.98).

Martin i Viktor će se za medalju boriti u petak od 15:15.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5337

Povezana vest

Povezane teme

veslački klub palić

veslanje

martin mačković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.