Komentara: 17
Pregleda: 5096

Mađarska vlada obezbedila 500 miliona forinti za Sinagogu

14.01.2015. u 15:15h
Izvor: RTV Yueco
Mađarska vlada  za uređenje subotičke sinagoge izdvojila je 500 miliona forinti, što će biti dovoljno za uređenje enterijera. Prošle godine, opredeljeno je 100 miliona forinti, a pre tri dana prilikom posete Jevrejskoj opštini, državni sekretar iz Mađarske vlade rekao je da je odobreno dodatnih 400 miliona forinti. U toku su radovi na južnoj fasadi Sinagoge, ka Apoteci.
Mađarska vlada obezbedila 500 miliona forinti za Sinagogu

Sinagoga u Subotici je sagrađena 1902. godine u stilu secesije, sa kitnjastim ukrasima koji se zasnivaju na mađarskim narodnim motivima. Sinagoga je 1974. proglašena za spomenik kulture. Sveobuhvatna rekonstrukcija Sinagoge počela je 2004. godine.

Prvi veći radovi na rekonstrukciji objekta započeti su pre 30 godina kada se zarotirala velika kupola. U Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kažu da radovi teku predviđenom dinamikom.  Kada se završe radovi na Južnoj strani objekta, počeće na severnoj strani koja gleda ka Muzeju.

Do 2016.godine Sinagogi bi se mogla vratiti u osnovna funkcija. Kada objekat bude kompletno završen imaće pored verske, kulturno -edukativnu ulogu. Kao i  do sada turistiće moći da je obilaze.

Izvor: RTV Yueco

Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi

Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi Obilazak objekta povodom završetka radova na zapadnoj fasadi
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak radova na Sinagogi

Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi Obilazak radova na Sinagogi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 5096

Povezane vesti

Povezane teme

sinagoga

subotička sinagoga

rekonstrukcija sinagoge

robert sabadoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.