Komentara: 25
Pregleda: 6938

Korhec žestoko odgovorio DSS-u

12.11.2012. u 14:23h
Izvor: RTV Yueco
Prirodno je da osobama zaraženim ideologijom nacionalne isključivosti smeta što samouprava Mađara u Srbiji raspolaže stvarnim sredstvima i nadležnostima – ocenio je predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec povodom nedavnog osporavanja pojedinih odredbi Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina od strane subotičke organizacije Demokratske stranke Srbije.
Korhec žestoko odgovorio DSS-u

On je između ostalog u intervjuu Mađar sou ocenio i da se radi o „pravljenju atmosfere i učestalom iskrivljavanju činjenica“ te da su na konferenciji za novinare DSS-a „u više slučajeva navedene lažne, pogrešne, netačne i neproverene podatke“.

Korhec je ocenio da je ocenjivanje zakona o nacionalnim savetima za tri godine njegovog sprovođenja puno protivurečnosti, pa da s jedne strane male vanparlamentarne mađarske stranke za njega govore da on obezbeđuje samo privdine nadležnosti i da se princip autonomije ne ostvaruje, dok je „druga strana stalno naglašavala da Nacionalni savet Mađara i ostali praktično svojataju ustanove na štetu srpske nacije“.

Prema Korhecovim rečima, bivša savetnica subotičkog gradonačelnika Ljubica Kiselički je u njegovim očima na tom polju „postala zvezda“, budući da je išla dotle da je taj zakon ocenila kao „van pameti i idotski“.

On je naveo da je konferencija za novinare subotičkog DSS-a imala i prethodnicu u vidu okruglog stola kojeg je sazvao član gradskog veća iz redova socijalista zadužen za pitanja obrazovanja, i da je više učesnika tog skupa učestvovalo i na konferenciji DSS-a „gde su takođe želeli da dokazuju da Nacionalni savet Mađara ima previše prava, takođe i Mađari i da savet svojata ustanove – kazao je Korhec u intervjuu listu Mađar so.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 6938

Povezane vesti

Povezane teme

DSS Subotica

mađarski nacionalni savet

tamaš korhec

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.