Komentara: 4
Pregleda: 4123

Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova

25.06.2014. u 17:05h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje raspisao je konkurs za sprovođenje javnih radova na teritoriji Grada Subotice u 2014. godini.
Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova

Kako stoji u opisu konkursa, javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koja predviđa odobravanje sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije NSZ i podrazumeva sprovođenje aktivnosti koje preduzima poslodavac - izvođač javnog rada, a koje imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa.

Javni radovi se organizuju u cilju zapošljavanja i prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe , očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih. Maksimalna dužina trajanja javnog rada je šest meseci.

Neto naknada (zarada i materijalni troškovi) osobama uključenim u javne radove mesečno iznose 23.000 dinara (+ doprinosi i porezi), 1.000 dinara mesečno po licu angažovanom za sprovođenje javnih radova u oblasti održavanja i zaštite životne sredinine i jednokratno 3.500 dinara po licu angažovanom za sprovođenje javnih radova u oblasti socijalne, humanitarne i kulturne delatnosti.

Pravo učestvovanja u postupku sprovođenja javnih radova imaju javne ustanove, privredna društva, preduzetnici, zadruge i udruženja građana. Pravo na dodelu sredstava za sprovođenje javnbog rada poslodavac može da ostvari pod uslovom za ima sedište na teriotoriji grada SUbotice, da angažuje nezaposlene lca isključivo sa NSZ Subotica, da zapošljava prvenstveno nezaposleno lice koje se teže zapošljava i da je u prijavi za javne radove navo detaljan opis i dinamiku aktivnosti javnog rada.

Prijave se podnose u uslužnom centru Gradske uprave lično ili putem pošte.
Rok za podnošenje prijave je 10. jul do 14 časova.

Više informacija na zvaničnom gradskom sajtu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4123

Povezana vest

Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

nezaposlenost

javni radovi u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.