Komentara: 5
Pregleda: 3587

Izložba "Trijenale keramike"

15.12.2012. u 18:30h
Izvor: RTV Yueco
U Modernoj Galeriji Likovni susret po 14. put je organizovana izložba Trijenale keramike.
Izložba "Trijenale keramike"

Izložbu je otvorila kustoskinja izložbe Olga Šram, a samu izložbu su podržali kako grad Subotica, tako i Pokrajina. Područije rada keramike unutar primenjenih i vizuelnih umetnosti je specifična kako po svom materijalu, tako i po tehnološkom postupku nastajanja i pruža nebrojene mogućnosti izražavanja, pa je samim tim i ova izložba specifična. Najbolji radovi po odluci komisije su i nagrađeni.

Na izložbi su se našli radovi 33 izlagača profesionalnih keramičara koji su pozvani da učestvuju. Radovi, od preko 200 keramičara, podležu selekciji i svake godine se bira drugi sastav selekcione komisije, a najbolji od njih izlažu svoje radove na izložbi.

Raznolike vrste izražavanja su moguće uz pomoć ove vrste keramike. One zavise od vrste glazura i gline, do detalja kao što su minimalne razlike u temperaturama koje proizvode određene efekte. Sve više se koriste jako visoke temperature, do 1300 stepeni, na kojim se stvaraju specijalni efekti.

Dodeljeno je 5 nagrada, dve nagrade Udruženja primenjenih umetnika Srbije i Vojvodine, kao i nagradu Galerija Likovni susret. Izložba Trijenale trajaće sve do 15. marta, dok će u maju i junu biti preseljena u Beograd.

Izvor: RTV Yueco
Izložba "Trijenale keramike" Izložba "Trijenale keramike" Izložba "Trijenale keramike" Izložba "Trijenale keramike" Izložba "Trijenale keramike" Izložba "Trijenale keramike" Izložba "Trijenale keramike" Izložba "Trijenale keramike"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 3587
Povezane teme

likovni susret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.