Komentara: 5
Pregleda: 15881

Deca novogodišnjim paketićima pomažu Ivi da ozdravi

03.12.2016. u 13:22h
Izvor: Subotica.com
Centralni savet roditelja Predškolske ustanove "Naša radost" javnim glasanjem 46 prisutnih članova jednoglasno je u sredu doneo odluku da podrži humanitarnu akciju "Deda Mraz deci - deca Ivi Zvekić".
Deca novogodišnjim paketićima pomažu Ivi da ozdravi

U pitanju je inicijativa grupe roditelja koja je usvojila predlog da se kroz tradicionalne novogodišnje paketiće za decu koji se dele u vrtićima ove godine doniraju deo novca za lečenje sedmogodišnje Ive Zvekić koja se ovih dana sprema na put u Italiju kako bi pristupili transplantaciji koštane srži. Da bi Iva mogla da se oporavi biće potrebno barem još 40.000 evra, zato se humanitarne akcije nastavljaju.

Kako se navodi u saopštenju Centralnog saveta roditelja PU "Naša radost", preporuka je da se svi vrtići u okviru ove predškolske ustanove uključe u akciju tako što će "kupiti paketić od Deda Mraza", a prihod od prodaje paketića ići će za pomoć u lečenju Ive Zvekić.

Predviđeno je da barem 50% od cene paketića (oko 200 dinara) ide za Ivu, dok će ostatak biti utrošen za slatko-slanu sadržinu paketića koji će Deda Mraz uručiti deci. 

U Subotici u 54 vrtića ima oko 4.000 dece i do sada je oko 20 vrtića podržalo ovu inicijativu, a tokom naredne sedmice nakon konsultacija sa roditeljima znaće se i da li će i u ovome vrtići biti jedinstveni. Savet roditelja PU "Naša radost" je još ranije izglasao da maksimalna vrednost paketića može da bude 400 dinara kako bi sva deca dobila jednako.

- U pregovorima smo sa nekoliko firmi koje bi se eventualno uključile u akciju i na određeni način pomogli. Pozivam sve zainteresovane firme iz Subotice koje žele da se pridruže ovoj akciji da se jave pa ćemo se dogovoriti kako je najbolje to da realizujemo. Što više paketića naručimo to će veća pojedinačna cifra ići u Ivinu korist - rekla nam je Snežana Dutina Davčik, predstavnik vrtića "Veverica" u Centralnom savetu roditelja PU "Naša radost"

Paketić se može naručiti putem putem telefona 063/230-237 (Snežana) ili 064/64-179-13 (Nataša) ili putem mejla na adrese paketiczaivu@birografikamb.co.rs, snezanadutina@gmail.com ili natasakn@gmail.com

U akciju kupovine novogodišnjih paketića za decu mogu da se uključe svi zainteresovani.

Prikupljeno 50% sume, sledi put u Italiju

Za lečenje Ive Zvekić do sada je prikupljeno nešto više polovine sume od ukupno 90.000 evra koliko su projektovani troškovi transplantacije koštane srži. Raznim humanitarnim akcijama i dobroljnim prilozima prikupljena je polovina sume koliko je bilo potrebno da Iva krene put Italije. Nakon što su rešeni administrativni detalji uveliko se rade pripreme za odlazak na kliniku u Bolonji. Iva putuje sutra naveče kako bi odmah ujutro, u ponedeljak, bila primljena u kliniku.

Za nepunih desetak dana ljudi dobre volje poslali su oko 14.000 SMS poruka, a donirana je i izvesna suma na dinarske i devizne račune fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić".

Deca novogodišnjim paketićima pomažu Ivi da ozdravi

Iva na početku lečenja u KCV

KAKO DONIRATI?

Uplata na dinarski i devizni račun

Porodica Zvekić preko humanitarne fondacije "Budi human" - Aleksandar Šapić ima otvorene namenske račune za dinarske uplate 160-449162-17, odnosno za uplate iz inostranstva (u EUR) devizni račun je 00-540-0001653.8 (IBAN RS35160005400001653850).

Donacije putem SMS-a

Ako želite sms-om da donirate za Ivu pošaljite "201" na broj 3030 (sve mreže u Srbiji). Cena jedne poruke je 100 dinara (PDV se ne naplaćuje). Za donacije iz Švajcarske pošaljite "human201" na broj 455 (cena poruke 10 CHF).

Donacija putem GoFundMe

Ukoliko želite da uplatite donaciju putem platne kartice (Visa, Mastercard, Amex) možete to učiniti preko online servisa GoFundMe. Za više detalja kliknite ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 15881

Povezane vesti

Povezane teme

Humanitarna akcija

iva zvekić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.