Komentara: 16
Pregleda: 275440

Pomozimo maloj Ivi da pobedi leukemiju

26.05.2016. u 10:06h > 28.05.2016. u 00:16h
Izvor: Subotica.com
Našoj maloj sugrađanki Ivi Zvekić (6) treba pomoć. Pred njom tek treba da se rađaju najveća životna zadovoljstva, a nažalost isprečili su se najveći životni izazovi i borba za ozdravljenje i bezbrižnije detinjstvo.
Pomozimo maloj Ivi da pobedi leukemiju

Iva ide u vrtić "Veverica", tamo ima puno drugara i drugarica sa kojima voli da se igra, ali to ne može već neko vreme jer se nalazi u bolnici u Novom Sadu, bori se sa opakom bolešću - leukemijom. Mali anđeo se sa svojim roditeljima bori za oporavak, i to je kako doktori kažu moguće, ali nije nimalo jeftino, zahteva lečenje u inostranstvu koje košta više desetina hiljada evra.

Za strašnu vest Zvekići su saznali sredinom aprila kada je mala Iva otišla na rutinski pregled u Opštu bolnicu Subotica u kojoj su nakon ustanovljavanja određenih simptoma doktori izrazili sumnju na nešto mnogo gore i uputili je hitno u Novi Sad. Nažalost sumnje su se potvrdile, ustanovljena je leukemija i od tada Iva je na odeljenju onkologije u Kliničkom centru Vojvodine, prima određene terapije i ovih dana se očekuju rezultati testa kompatibilnosti kako bi se znalo da li će donor biti obezbeđen iz kruga porodice ili će se tražiti neko drugi, a i od toga i zavise troškovi.

U porodici Zvekić ne fali ljubavi, ne nedostaje optimizma i ni ne pomišlja se na predaju, ali nažalost da bi se Iva izborila sa ovom nedaćom koja ju je zadesila i nastavi da se bezbrižno igra sa svojom sestrom i drugarima potrebno je da se uradi transplantacija koštane srži i tu borbu Iva mora da dobije.

DONACIJE NA NAMENSKI DINARSKI I DEVIZNI RAČUN IVE ZVEKIĆ

Pridružujemo se apelu porodice koja je zamolila sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da uplate određenu finansijsku pomoć za Ivin oporavak. Porodica Zvekić ima otvoren namenski tekući račun za dinarske uplate, a on glasi 205-9011006538937-25 (Iva Zvekić, Komercijalna banka). Za uplate iz  inostranstva (u EUR) instrukcije su sledeće - IBAN: RS35205903102258787628, SWIFT: KOBBRSBG (Komercijalna Banka AD), SWIFT: DEUTDEFF (Deutsche bank AG)

Kutija u kojoj će se moći ostaviti dobrovoljni prihodi biće postavljena danas od 16 do 20 časova ispred Hale sportova, na lokaciji gde se održava "Klincijada". Porodica se unapred zahvaljuje svima koji budu u prilici da pomognu na bilo koji način.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 275440

Povezane vesti

Povezano dešavanje

Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

iva zvekić

leukemija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.