Komentara: 2
Pregleda: 8909

Bokserski klub "Spartak" prezentovao postignute rezultate u 2013. godini

30.12.2013. u 22:06h
Izvor: Subotica.com
Danas je u Sportskom savezu Subotice održana prezentacija postignutih rezultata svih takmičara kluba u tekućoj godini, ali i predstavljeni su planovi za narednu godinu. Kao najpozitivnije aspekte izdvojen je dobar rad i rezultati, a kao najveći problem koji opterećuje klub su finansije, odnosno nebriga lokalne samouprave za ovaj trofejni sport.
Bokserski klub "Spartak" prezentovao postignute rezultate u 2013. godini

Bokserski klub dve godine ne prima finansijska sredstva iz budžeta grada rezervisanim za sport, a i pored toga pravi odlične rezultate kako u Srbiji tako i na međunarodnoj sceni. Simboličnu jednokratnu pomoć, u odnosu na potrebe, u tom periodu obezbedio je iz gradske kase bivši gradonačelnik Dulić u iznosu od oko 200.000 dinara što je pokrilo tek delić troškova organizacije i takmičenja.

Bokserski klub "Spartak" generalno nije zadovoljan tretmanom koji ima od lokalne samouprave po pitanju raspodele finansijskih sredstava iz budžeta alociranih za razvoj ovog sporta i održavanje tekućih aktivnosti i očekuje da će se u skladu sa novim Zakonom o sportu prema ovom sportskom kolektivu odnositi u skladu sa rezultatima, a oni su svakako za poštovanje.

Bokserski klub "Spartak" prezentovao postignute rezultate u 2013. godini

Predsednik kluba Mirko Antelj istakao je da je situacija u klubu teška, ali isto tako da postoji veliki trud i želja od samih sportskih delatinika unutar kluba da se bore sa svakodnevnim izazovima, ali da je sada već došao momenat kada se mora odlučiti da li će klub dobiti neku finansijsku podršku ili da se pribegne onom što bi najmanje želeli - gašenju kluba i ustupanju takmičara drugim klubovima u Srbiji.

"Ova deca zaslužuju bolje uslove, to smo im obećali i moramo to da ispoštujemo ili nas neće biti kao kluba. Obaveze prema njima moramo da ispunimo jer oni su budućnost ovog sporta" - kategoričan je bio predsednik Antelj.

Bokserski klub "Spartak" prezentovao postignute rezultate u 2013. godini

Tomislav Antelj, trener boksera Spartaka smatra da su ovogodišnji rezultati odraz višegodišnjeg rada, da klub je po rezultatima bez konkurencije u Srbiji, da rezultati su ove godine bili fantastični kao i da u narednoj godini očekuje još bolje.

Predsednik kluba je pohvalio i odnos sa Sportskim savezom Subotice, ističući da je poslednjih godina podrška ovog udruženja bila na zadovoljavajućem nivou, ali da i narednom periodu moraju zajednički da se izbore za veći priliv novca kako bi se mogle realizovati planirane aktivnosti, kao i organizovati takmičenja na domaćoj i evropskoj sceni.

Generalni sekretar Sportskog saveza Subotice obećao je da će klubu pomagati u skladu sa mogućnostima, ali isto tako realno sagledavajući situaciju sa finansijama ne treba očekivati velika sredstva. Po prvi put od 2014. godine radiće se kategorizacija sportova što bi trebalo da donese pravičniju raspodelu budžeta za sport svim klubovima na teritoriji grada Subotice.

Bokserski klub "Spartak" prezentovao postignute rezultate u 2013. godini

"Boks klub Spartak ima višedecenijsku istoriju i ima vrlo zapaženu ulogu u subotičkom, pokrajinskom i republičkom sportu. Grad treba da je ponosan na rezultate koje postižete, iako situacija sa finansijama nije baš sjajna. Kategorizacija sportova pomoćiće da na osnovu više parametara dobijete bolji status i samim time prioritet u finansiranju" - izjavio je Zoran Olajić, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

Nedavna priznanja za takmičare Bokserskog kluba "Spartak"

Ove godine dvojica takmičara boks klub "Spartak" dobila su priznanja na godišnjoj manifestaciji u kojoj se proglašavaju najbolji sportisti Subotice, to su Florijan Sabo i Denis Memetović koji su dobili priznanja u kategoriji juniora odnosno seniora.

Bokserski klub "Spartak" prezentovao postignute rezultate u 2013. godini

Izvor: Subotica.com
Prezentacija rezultata Bokserskog kluba "Spartak" Prezentacija rezultata Bokserskog kluba "Spartak" Prezentacija rezultata Bokserskog kluba "Spartak" Prezentacija rezultata Bokserskog kluba "Spartak" Prezentacija rezultata Bokserskog kluba "Spartak" Prezentacija rezultata Bokserskog kluba "Spartak" Prezentacija rezultata Bokserskog kluba "Spartak" Prezentacija rezultata Bokserskog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 8909

Povezana vest

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.