Komentara: 0
Pregleda: 221

Voda za piće u Đurđinu žuta i peskovita

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Buka i zagađenje (voda, vazduh, otpad, divlja deponija)
18. jul 2023.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA SE REŠAVA!

Zviždaljka #14336 je u procesu rešavanja, uz sledeći komentar...

Odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica:

Na Vaš zahtev u kome ste od nas zatražili da se izjasnimo u pogledu pitanja koje je građanin postavio u okviru usluge „Pištaljka“ br. 14336, a tiče se kvaliteta vode za piće u naselju Đurđin, obaveštavamo Vas o sledećem:

Kontrola kvaliteta vode za piće u distributivnom sistemu naselja Đurđin se vrši u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće (“Sl. list SRJ”, br. 42/98, 44/99 i “Sl. glasnik, RS” br. 28/19).

Uzorci vode iz vodovodne mreže se uzimaju sa reprezentativnih mernih mesta i od strane Zavoda za javno zdravlje u Subotici.

Mikrobiološki, voda je ispravna, dok kod fizičko-hemijskih parametara postoje odstupanja (neusaglašenosti) od Pravilnikom utvrđenih vrednosti, a razlog je nepostojanje prerade vode na vodozahvatu u Đurđinu.

Zbog povećane koncentracije gvožđa u vodi može doći do povremene promene boje, odnosno zamućenja vode. Taj problem se trenutno rešava planskim preventivnim i interventnim ispiranjima distributivne mreže.

U slučajevima kada potrošači primete bilo kakvu promenu ukusa, mirisa ili boje vode, neophodno je da se obrate našoj dispečerskoj službi na broj telefona 024-55-77-11 i da prijave reklamaciju na kvalitet vode sa tačno naznačenom adresom, kako bi služba distribucije vode izvršila interventna ispiranja vodovodne mreže na lokacijama na kojima postoje problemi (za koje su prijavljene reklamacije potrošača) ili eventualno ispiranje šire zone oko tih lokacija.

Napominjemo takođe da je shodno Odluci o snabdevanju vodom (“Službeni list Grada Subotice”, br. 24/2014, 14/2015, 5/2018 i 37/2021) svaki potrošač u obavezi da kao vlasnik ili korisnik objekta vodi računa o adekvatnom sanitarno higijenskom stanju svoje interne instalacije – od vodomerne šahte do svih točećih mesta.

Tekst zviždaljke:

Problem pijaće vode u Đurđinu-danima. Kome se obratiti dalje jer neko očigledno ne radi svoj posao kako treba. 

Voda za piće u Đurđinu žuta i peskovita Voda za piće u Đurđinu žuta i peskovita
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.