Komentara: 3
Pregleda: 2490

Veliki problem ujeda insekata na obali Palickog jezera

Ostalo / Problemi sa insektima i glodarima (komarci, pacovi, zmije)
11. jun 2024.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA SE REŠAVA!

Zviždaljka #15166 je u procesu rešavanja, uz sledeći komentar...

Odgovor Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj:

U toku ove nedelje smo dobili iz više izvora slične informacije. Po navodima strunjaka, u pitanju je buba pod nazivom "klintonka" čiji ujed može da izazove alergijske reakcije na koži. U okviru dezinsekcije javnih površina predviđen je tretman komaraca i krpelja, međutim, periodično se pojavljuju najezde i drugih insekata koji na različite načine izazivaju neprijatnosti građanima.

Ono što je bitno je činjenica da preparati koji uništavaju komarce i krpelje deluju i na ostale insekte. Zbog toga će se tretman protiv komaraca sa zemlje,  na Paliću i okolnim  naseljima koja u blizini imaju veće vodene površine (Hajdukovo, Šupljak i Bački Vinogradi), izvršiti u periodu od ponedeljka, 17. juna do petka, 21. juna.  brža reakcija nije nažalost moguća, s obzirom da je u toku kišni period, a potom slede dani vikenda kada je povećan broj turista na Paliću što otežava izvršenje tretmana. Takođe, zbog pčelara, ali i celokupnog stanovništva potrebna je najava najmanje 48 sati pre predviđenog tretmana.

 

Tekst zviždaljke:

Juce sam bio svedok ozbiljnog napada buba na setalistu pokraj jezera Palic.

Sa dvoje male dece na biciklama, prolazeci kroz park i pokraj jezera, imali smo situaciju da nismo mogli da se sklonimo od visestrukih ujeda buba. Primetili smo da su se  i drugi ljudi cesali i uzurbano udaljavali.

U razgovoru sa drugim sam cuo da su u poslednjih mesec dana neki zatrazili pomoc lekara.

Stim u vezi voleo bi da glas dojde do odgovornih i hitno pokusaju da urade sta je potrebno kako bi se ti agresivni insekti stavili pod kontrolu.

 

 

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.