Komentara: 2
Pregleda: 3150

Uvođenje gradske vode u Tetovsku ulicu

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Održavanje vodovodne i kanalizacione mreže (čišćenje slivnika)
05. avgust 2023.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA ZATVORENA!

11.08.2023. - Zviždaljka #14402 je zatvorena uz sledeći komentar:


Odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica:

 

Na Vaš zahtev u kome ste od nas zatražili da se izjasnimo u pogledu pitanja koje je građanin postavio u okviru usluge „Pištaljka“ br. 14402, a tiče se izgradnje javne vodovodne mreže u Tetovskoj ulici u Subotici, obaveštavamo Vas o sledećem:

 

Na osnovu zahteva građana Mesne zajednice „Makova sedmica“ i Mesne zajednice, u 2019. godini je pripremeljena projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i pribavljeno je Odobrenje za izgradnju distributivne vodovodne mreže u 8 ulica na teritoriji MZ „Makova sedmica“, gde do sada nije postojalo javno vodosnabdevanje.

 

Ukupna dužina projektovanih deonica je oko 5300 metara i obuhvaćene su sledeće ulice:

 

 • Jovana Mikića od postojeće mreže u blizini Višnjičke ulice do Ulice Đerđa Lukača, magistralni vod u dužini od 1225 metara, a zbog širine ulice predviđa se paralelni vod, ukupna dužina je 2483 metara
 • Bračka ulica 814 metara (od Jovana Mikića do Tetovske)
 • Ulcinjska ulica 551 metar (od Majšanskog puta do Bračke)
 • Diljska ulica 150 metara (od Isidore Sekulić – slepi krak)
 • Slobodana P. Krcuna 558 metara (od Titogradske do Topčiderske)
 • Topčiderska 282 metra (od Slobodana P. Krcuna do Titogradske)
 • Čavoljska 343 metra (od Topčiderske do Anke Butorac)
 • Anke Butorac 106 metara (od Čavoljske do Kikindske).

 

Izgradnja vodovodne mreže u Diljskoj ulici je realizovana 2022. godine.

 

Prioritetno je da se za dodelu sredstava za izgradnju apliciraju projekti koji su već pripremljeni i za koje postoji odobrenje za izgradnju.

 

Za izgradnju vodovodne mreže u Tetovskoj ulici ne postoji izrađena projekno-tehnička dokumentacija i JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica u svom Programu poslovanja nema obezbeđena sredstva za izgradnju vodovodne mreže u Tetovskoj ulici.

 

Opšti stav Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Subotica je da će se pokretanje novih investicionih ulaganja u izradu tehničke dokumentacije i izgradnju vršiti nakon obezbeđivanja izvora sredstava za realizaciju, odnosno priprema se projektno-tehnička dokumentacija za mogućnost apliciranja na konkursima za dodelu sredstava za izgradnju objekata vodosnabdevanja.

Tekst zviždaljke:

Da li je moguće da je JKP Vodovod i Kanalizacija stala sa uvođenjem vodovodne mreže u Tetovsku ulicu?! Došli su do ćoška ulice i samo stali. 

Pored svih molbi stanovništva te ulice, peticija,  i svega ostalog, ostali smo bez odgovora. Da li je moguće da treba da molimo za vodovod i kanalizaciju u 21. veku?! 

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
  Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
  Pravila komentarisanja
  Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.