Komentara: 0
Pregleda: 1140

Trava guta groblje u Mišićevu

Ostalo / Održavanje groblja
06. maj 2023.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA ZATVORENA!

11.05.2023. - Zviždaljka #14053 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP "Pogrebno" Subotica:

Poštovani,

Trava se u grobljima kosi u kontinuitetu počev od 27. marta 2023. godine.

Kako se radi o 13 lokacija i površini od preko 63ha, pri čemu vremenski uslovi pogoduju rastu trave, a tokom meseca aprila je bilo više neradnih dana, na pojedinim grobljima je trava višlja nego što je uobičajeno.

Drugo košenje trave na groblju Mišićevo je započeto dana 10. maja 2023. godine.

Trava guta groblje u Mišićevu Trava guta groblje u Mišićevu Trava guta groblje u Mišićevu Trava guta groblje u Mišićevu

Tekst zviždaljke:

Izađoh danas, na Đurđevdan, mojima na grob u Mišićevu, i - imam šta i da vidim: trava polako guta groblje u Mišićevu. Ponegde je visoka i pola metra, osim u centralnom delu gde je neko pokušao da reši problem totalnim herbicidom. I nije prvi put. Očigledno da travu treba ovde kositi i češće, ne samo pred praznike ili zadušnice.

Ni malu kapiju ne možete lako otvoriti, što zbog korova koji vas već tamo dočeka, što zbog polomljenog i iskrivljenog metalnog profila na njoj. Usput, samo jača ruka, stezanjem može zatvoriti slavinu kod mrtvačnice.

Za kraj i jedna pohvala: neko se lepo setio da postavi klupe ispred mrtvačnice, jer ima starih i bolesnih ljudi koji ne mogu stojeći ispratiti deo ceremonijala koji se obavlja u njoj.

Trava guta groblje u Mišićevu Trava guta groblje u Mišićevu Trava guta groblje u Mišićevu Trava guta groblje u Mišićevu Trava guta groblje u Mišićevu Trava guta groblje u Mišićevu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.