Komentara: 5
Pregleda: 2927

Psi na Bikovačkom igralištu napadaju prolaznike

Ostalo / Bezbednost građana
01. avgust 2023.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA ZATVORENA!

10.08.2023. - Zviždaljka #14390 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica:

JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, odnosno RJ „Zoohigijena“ je od januara 2023. godine do početka avgusta 2023. godine izlazila u MZ „Bikovo“ 16 puta. U 9 izlazaka nismo zatekli pse na javnim površinama, u 2 izlaska psi su pobegli ka njivama u pravcu „Markovog salaša“, a u 5 izlazaka intervencije su bile uspešne, tako da je i 5 pasa uneto u gradsko Prihvatilište za napuštene životinje.

U okolini Bikova se pojavljuju psi koji se često kreću prema selu sa okolnih salaša i kuća. Svi vlasnici pasa imaju zakonsku obavezu da čipuju i vakcinišu svoje pse, da ih drže u okviru svojih dvorišta i tako ne ugrožavaju ostale građane. Na javnim površinama psi mogu biti samo uz nadzor svojih vlasnika i na odgovarajućem povocu.

Tekst zviždaljke:

Po ko zna koji put se postavlja pištaljka u vezi pasa lutalica na dečijem igralištu na Bikovu. Upravo smo prošli pored njih na 5 metara sa decom čim su nas uočili počeli su napadati.

Ovaj problem nas muči već mesecima, mesecima apelujemo. Azil izadje i ništa ne uradi,sede u vozilu i voze se vijajući psa. Molim nadležne da reaguju i da to bude uspešno,da azil ne izlazi na teren čisto da bi se evidentirao izlazak.

Psi na Bikovačkom igralištu napadaju prolaznike
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.