Komentara: 0
Pregleda: 343

(Pre)bučni motocikli na gradskim ulicama

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Buka i zagađenje (voda, vazduh, otpad, divlja deponija)
26. avgust 2022.
Postavi zviždaljku!

Tekst zviždaljke:

Svakodnevno svedočim-o svojevrsnom teroru od strane popriličnog broja subotičkih bajketra, koji više nego bučnim motociklima besomučno vitlaju gradskim ulicama i Segedinskim putem. I dok je atak na bubne opne izvan Grada još i podnošljiv, za  centralni deo grada i ulice koje vode ka, i od njega to se ne bi moglo reći. Naprotiv! Šta više, zbog urbane sredine još je izraženiji.

Budući da je iluzorno očekivati da poštovanjem ograničenja brzine i dozvoljenih decibela apostrofirani smanje doživljaj, nema druge nego da, najzad - jer problem nije od juče - prekoračenja brzine budu sankcionisana, a auspusi (modni detalj kod mnogih dvotočkaša) resetovani na fabričko podešavanje. Kod kod kojih bi se ispostavilo da je nemoguća misija, ograničiti pristup užem centru grada u poslepodnevno-večernjim, odnosno noćnim satima.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.