Komentara: 3
Pregleda: 1402

Ponovljeni incidenti sa mutnom vodom i krhotinom u Malom Radanovcu

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Buka i zagađenje (voda, vazduh, otpad, divlja deponija)
19. april 2023.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA ZATVORENA!

27.04.2023. - Zviždaljka #14021 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica od 21. aprila:

Plansko-preventivna ispiranja vodovodnih mreža u svim gradskim i prigradskim naseljima se obavljaju 2 puta godišnje, u periodu mart-maj i u periodu septembar-oktobar.

U slučajevima kada potrošači primete bilo kakva odstupanja od uobičajenog kvaliteta vode, koja prema njihovom zaključku mogu da nanesu štetu po njihovo zdravlje ili imovinu u domaćinstvima (garderobu, opremu u domaćinstvu povezanu na vodovodnu instalaciju i sl.), neophodno je da se obrate našoj dispečerskoj službi na broj telefona 024-55-77-11 (u bilo koje doba) ili 0800-000-024 (u radno vreme) i da prijave reklamaciju na kvalitet vode, kako bi služba distribucije vode izvršila interventna ispiranja vodovodne mreže na lokacijama na kojima postoje problemi (za koje su prijavljene reklamacije potrošača) na prvoj tehnički izvodljivoj lokaciji za ispiranje ili kako bi izvršila eventualno ispiranje šire zone oko lokacija gde postoje uočeni problemi – reklamacije potrošača.

Napominjemo takođe da stalnu kontrolu kvaliteta vode za piće koju distribuira JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica kontroliše Zavod za javno zdravlje Subotica, kao jedina ovlašćena ustanova za kontrolu kvaliteta vode za piće i da trenutno prema poslednjim izvršenim analizama iz neposredne zone oko prijavljene reklamacije od 18.04.2023. godine ne postoje neispravnosti po pitanju kvaliteta vode, odnosno ne postoje odstupanja od referentnih vrednosti fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara propisanih Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće (“Sl. list SRJ”, br. 42/98, 44/99 i “Sl. glasnik, RS” br. 28/19).

Takođe, celokupnu kontrolu tj. sanitarni nadzor nad celokupnim distributivnim vodovodnim sistemom kojim upravlja JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica vrši odelenje Sanitarne insprekcije u Subotici, koje je u sastavu Pokrajinske sanitarne inspekcije u Novom Sadu, a koja je u nadležnosti Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Dodajemo i da je naša nadležna služba dana 21.04.2023. izvršila interventno ispiranje na muljnim ispustima na dve lokacije u široj zoni oko prijavljene reklamacije potrošača.

Tekst zviždaljke:

Poštovanje,

Pišem da vam skrenem pažnju na ponovljene incidente zamućene vode i vidljivih krhotina u vodi iz česme u našem gradu u Malom Radanovcu. Uprkos tome što sam već uložio jednu žalbu ove godine vodovodu i tim koji istražuje i čisti vodovodni sistem je izašao na teren da produvaju cevi, problem je i dalje prisutan i javlja se sve češće.

Kao stanovnik i korisnik vodovodnih usluga, neprihvatljivo je da dobijamo vodu ovako lošeg kvaliteta i smatram da ovo pitanje treba odmah rešiti. Zabrinut sam zbog potencijalnih zdravstvenih rizika povezanih sa konzumiranjem ove vode i neprijatnosti uzrokovanih kupovinom flaširane vode za osnovne dnevne potrebe kao što su kuvanje i piće, kada se plaća redovno korišćenje usluga jkp vodovoda.

Zahtevao sam da istraže osnovni uzrok ovog problema i preduzmu hitne mere kako bi obezbedili da se kvalitet vode vrati na prihvatljiv standard.

Bio bih vam zahvalan ako biste mi takođe mogli pomoći u rešavanju ovog problema da se spreči pojava sličnih incidenata u budućnosti.

Ponovljeni incidenti sa mutnom vodom i krhotinom u Malom Radanovcu Ponovljeni incidenti sa mutnom vodom i krhotinom u Malom Radanovcu Ponovljeni incidenti sa mutnom vodom i krhotinom u Malom Radanovcu Ponovljeni incidenti sa mutnom vodom i krhotinom u Malom Radanovcu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.