Komentara: 1
Pregleda: 1091

Plastenici na Makovoj sedmici ponovo spaljuju organski otpad

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Paljenje smeća, plastike i drugog otpada
21. avgust 2020.
Postavi zviždaljku!

Tekst zviždaljke:

Sada je pola sata posle ponoći a pre desetak minuta probudili smo se od nesnosnog dima i smrada koji guši i koji su posle izvesnog vremena pauze ponovo počeli da priređuju celoj Makovoj sedmici plastenici u okviru Osiječke, Beogradske, Pećke ulice i Majšanskog puta.

Pozivamo sve nadležne, od bivšeg do budućeg gradonačelnika, predsednika Mesne zajednice, Komunalnu policiju, komunalne inspektore, vatrogasce i policiju da ovog momenta dođu do Makove sedmice koja je cela prekrivena dimom, nesnošljivim smradom i otrovima od koji suze oči i od kojih se celo naselje guši u smradu i od dima mnogi povraćaju.

I uvek je tako: kad se javimo PIŠTALJCI onda jedno vreme budemo pošteđeni užasnog trovanja, a posle izvesnog vremena se sve vrati na isto. Pošto sada uporno zovemo komunalnu policiju na 626-988 i niko nam se ne javlja (kakva je to policija na čiji se broj telefona niko ne javlja???), pozivamo sve nadležne da se sutra i narednih dana pojave u otprilike ovo vreme u okolini Mesne zajednice, na Majšanskom putu ili u Pećkoj, Beogradskoj ili Osiječkoj ulici da konačno utvrde i na svojoj koži osete trovanje i užasan bezobrazluk vlasnika plastenika.

Posebna je priča da postoji i izvestan broj neodgovornih, primitivnih i bezobraznih komšija koji maltene svakodnevno spaljuju otpad u svojim dvorištima a na pozive povodom toga Komunalna policija uopšte neće da izađe  sa tvrdnjom da svako u svom dvorištu može da radi šta hoće????? Ko je tu lud!? Kakva je to policija, šta im to znači da svako u svom dvorištu može da radi šta hoće? No ovo sa plastenicima je milion puta gore jer to što lože nisu gomile trave i smeća kao kod neodgovornih komšija već se radi o tonama i tonama smeća, organskog otpada koji naprave ekološku katastrofu u celom naselju.

Imamo mi svoj Bejrut i na Makovoj sedmici i više ne znamo od koga da tražimo pomoć? Ostaje nam samo da se nadamo da će možda novo rukovodstvo grada imati više razumevanja za građane Makove sedmice?

Povezana vest

Povezana zviždaljka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.