Komentara: 1
Pregleda: 2555

Očitavanje vodomera u Željezničkom naselju

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Održavanje vodovodne i kanalizacione mreže (čišćenje slivnika)
14. jul 2023.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA ZATVORENA!

09.08.2023. - Zviždaljka #14325 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija":

Odgovor na zahtev u vezi očitavanja vodomera u MZ Železničko naselje u Subotici (14325)

Na Vaš zahtev u kome ste od nas zatražili da se izjasnimo u pogledu pitanja koje je građanin postavio u okviru usluge „Pištaljka“ br. 14325, a tiče se očitavanja vodomera u MZ Železničko naselje u Subotici, obaveštavamo Vas da je nakon utvrđivanja činjenica i okolnosti nadležna služba evidencije, obračuna i utvrdila sledeće:

Uslugu očitavanja vodomera vrše članovi Omladinske zadruge „Ekonom“ Subotica sa kojom je nakon sprovedenog postupka javne nabavke zaključen ugovor o očitavanju mernih instrumenata.

Članovi zadruge se trude da kontinuirano unapređuju kvalitet svoje usluge.

Prema izjavi izvršioca usluge, na teritoriji MZ Željezničko naselje je trenutno angažovano pet lica ovlašćenih za očitavanje mernih instrumenata (vodomera), koja savesno obavljaju svoj posao.

U toku izvršenja usluge nažalost neizbežno je da dođe i do situacija kada lica ovlašćena za očitavanje ne zateknu nikog u kući potrošača. U tim slučajevima angažovana lica imaju obavezu da ostave obaveštenje kako prilikom obilaska terena niko nije zatečen na adresi očitavanja vodomera, te da očitavanje nije moglo biti izvršeno.

Lica ovlašćena za očitavanje ostavljaju obaveštenje sa kontakt brojem telefona kako bi potrošači mogli da kontaktiraju čitača, odnosno kako bi čitač i potrošač dogovorili termin ponovnog očitavanja mernog instrumenta, čak i vikendom.

Tekst zviždaljke:

Zadnjih meseci se javlja problem očitavanja vodomera (MZ Željezničko naselje). Nekada su to radili zaposleni u JKP Vodovod, penzioneri.... Sada je angažovan neko sa strane za taj posao ko svoju obavezu obavlja veoma nemarno. Naime očitavač dolazi u prepodnevnim  satima kad većina nas radi. Drsko ugura u kapiju "obaveštenje" da je bio sprečen očitati vodomer i broj telefona na koji građani treba sami da očitaju i prijave.  Ranije su ljudi dolazili i više puta i u neko realno vreme kad je većina nas kod kuće.

Pitam za šta su oni plaćeni ako mi treba sami da očitamo, ako možemo i umemo, da bi prijavili dotičnom koji za to dobija novac. 

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.