Komentara: 2
Pregleda: 724

Navodna rekultivacija zemljišta-Donji Tavankut

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Buka i zagađenje (voda, vazduh, otpad, divlja deponija)
10. mart 2023.
Postavi zviždaljku!

Tekst zviždaljke:

Trinaestoro dece živi u neposrednoj blizini deponije koja se nalazi između: Tesline, Jugoslovenske i dvadeset i sedme nove ulice, u Donjem Tavankutu.

Sa ove parcele odnesen je pesak, nasuto smeće od strane više lica pa čak i donošeno iz drugih sela raznim prevoznim sredstvima.

Kamioni nekih poznatih subotičkih firmi donosili su crnu zemlju, koja skoro deceniju stoji bez da ju je bilo ko takao kako bi zatrpao ovo ruglo.

Iako je komunalni inspektor bio na licu mesta i konstatovao činjenično stanje, i to pre oko godinu i  po, okupljenim meštanima je saopštio, da če sve biti ali ne brzo.

Tom konstatacijom na ovoj parceli najviše su se obradovale:lisice,pacovi,gmizavci kao i psi zbog kojih meštani ponekada nesmeju proći dvadeset i sedmom novom ulicom.

Inače zbog  svega je došlo do oštećenja objekata kao i ograda kod najbližih komšija. Vlasnik je usmeno rekao da će sve sanirati, ali ipak pozitivnih pomaka nema.

Ovaj iskop nema veze sa iskopom koji se vrši u reonu Donjo Tavankutskog "SAJC"-a.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.