Komentara: 0
Pregleda: 736

Loš kvalitet gradske vode u Mišićevu

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Buka i zagađenje (voda, vazduh, otpad, divlja deponija)
12. oktobar 2022.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA ZATVORENA!

15.11.2022. - Zviždaljka #12673 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP "Vodovod i kanalizacija" Subotica:

Na Vaš zahtev u kome ste od nas zatražili da se izjasnimo u pogledu pitanja koje je građanin postavio u okviru usluge „Pištaljka“ br. 12673, a tiče se kvaliteta vode u Mesnoj zajednici Mišićevo, obaveštavamo Vas da su se nadležne službe – distribucije vode i laboratorijskog ispitivanja vode izjasnile na sledeći način:

Kontrola kvaliteta vode za piće u distributivnom sistemu naselja Mišićevo vrši se u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće („Sl. list SRJ“, br. 42/98, 44/99 i „Sl. glasnik RS“, br. 28/19).

Uzorci se uzimaju i od strane Zavoda za javno zdravlje  sa reprezentativnih mernih mesta.

Kod fizičko-hemijskih parametara postoje odstupanja (neusaglašenosti) od Pravilnika, a razlog je nepostojanje prerade vode na vodozahvatu u Mišićevu. Preduzimamo mere da taj problem rešimo planskim preventivnim i interventnim ispiranjima distributivne mreže, te Vas molimo da pozivom naše dispečerske službe svaki put signalizirate ako uočite promenu ukusa, mirisa, ili boje vode. Promene se mogu prijaviti  našoj dispečerskoj službi na besplatni telefonski broj 0800-000-024 svakog radnog dana od 7 do 15 sati, ili na telefonski broj 024/55-77-11 koji je dostupan svakog dana tokom 24 sata.

U slučaju Mišićeva ispiranje mreže vrši radna jedinica Prigradski vodovod Bajmok i to na prvom pogodnom mestu – hidrantu, ili lokalno – preko priključka potrošača skidanjem vodomera.

Takođe, dva puta u toku godine vrše se plansko-preventivna ispiranja vodovodne mreže, a ovih dana to će se obavljati i u Mišićevu, počevši od ponedeljka 31.10.2022. godine, a zaključno sa sredom 02.11.2022. godine.

Napominjemo da je voda u svim prigradskim naseljima neprerađena (kao i voda iz klasičnih kućnih bunara), te voda može imati prigovorene karakteristike, bezopasne po zdravlje ljudi, ali neugodne. Konstantna dezinfekcija vode u svim prigradskim vodovodima vrši se natrijum hipohloritom.

Na osnovu gore navedenog i shodno Odluci o snabdevanju vodom (“Službeni list Grada Subotice”, br. 24/2014, 14/2015, 5/2018 i 37/2021), dodajemo i da je svaki potrošač (vlasnik ili korisnik objekta) u obavezi da vodi računa o adekvatnom sanitarno higijenskom stanju svoje interne instalacije – od vodomerne šahte do svih slavina u domaćinstvu/lokalu. Kvalitet vode u internoj instalaciji domaćinstava nije u nadležnosti JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica.

Tekst zviždaljke:

Voda u Mišićevu izgleda ovako. Da li je to za piće? Plaćamo vodu vodovodu za ovakav izgled a o ukusu da i ne govorimo oseti se na neki sanitar.

Loš kvalitet gradske vode u Mišićevu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.