Komentara: 1
Pregleda: 3876

Igralište na Radijalcu na poljani između zgrada

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Uređenje javnih okupljališta (dečja igrališta, parkovi, klupe)
27. jul 2023.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA ZATVORENA!

09.08.2023. - Zviždaljka #14371 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj:

Poštovani,

Površina koju ste naveli nije poljana predviđena za pošumljavanje, već javna zelena površina koja se nalazi u sistemu održavanja koja pripada blokovskom zelenilu gde, u skladu sa važećom gradskom odlukom, sadnju, orezivanje i seču, odnosno vađenje drveća, može da vrši samo vršilac komunalne delatnosti, JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, u skladu sa Programom održavanja javnih zelenih površina na teritoriji Grada Subotice.

Stanari, u okviru svojih organa predviđenih Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, donose odluke u vezi  korišćenja i održavanja zgrade, ali ne i oko uređenja javnih površina.

Na javnim površinama predviđeno je postavljanje urbane opreme, među koju spadaju i dečja igrališta, u cilju ispunjenja potreba svih građana u naselju, a time i poboljšanja kvaliteta stanovanja građana.

Potreba za dečjim igralištem na predmetnoj lokaciji postoji već dugo vremena i ista predstavlja okupljalište dece, kao i  roditelja mlađe dece kojoj je potreban nadzor.

Zahvaljujući donaciji koju je Grad Subotica dobio za postavljanje dva dečja igrališta, odlučeno je da jedna od lokacija za novo igralište koje će ispunjavati sve standarde propisane pravilnikom bude i lokacija u Šumskoj ulici koju navodite.

Igralište na Radijalcu na poljani između zgrada

Tekst zviždaljke:

Godinama ukazujem na problem koji se javlja na poljani između zgrada Šumska i Aleja maršala Tita gde je dovučen pesak, postavljene klupe, pričvršćene lancima za drvo.

Komunalna policija izjavljuje da ta količina peska nije krivično delo. Danas vidimo mašine koje ravnaju teren i prave igralište. S obzirom da je to priroda, deo koji je trebao biti pošumljen, pitam po čijem nalogu, čijoj odluci i uz saglasnost kojih stanara koji žive okolo se pravi igralište. Valjda treba stanari da se pitaju nešto

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.