Komentara: 0
Pregleda: 706

Čopor pasa u okolini OŠ "Sečenji Ištvan" (Šabačka)

Ostalo / Hvatanje pasa i mačaka lutalica
07. septembar 2022.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA ZATVORENA!

10.01.2023. - Zviždaljka #12604 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica:

15.09.2022. godine - Dana 13.09.2022. godine JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, odnosno RJ „Zoohigijena“ je izašla na lokaciju OŠ „Sečenji Ištvan“( Šabačka ulica) i uhvatila jednog psa. Pas je smešten u gradsko Prihvatilište za napuštene životinje( pse i mačke) i sa njim će se postupati u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja. Pas ne poseduje čip, ali je negovan i pri hvatanju nije pokazivao znakove agresivnosti.

Molimo sve vlasnike pasa da vode računa da im psi bez nadzora ne izlaze na javne površine, kao i da ne prate decu do škole. Vlasnički psi u teritorijalni i štite svoje vlasnike, pa se tako ponašaju i na javnim površinama. Zaštitničko ponašanje pasa može da izazove povrede kod druge dece ili odraslih. Zakonom o dobrobiti životinja vlasnički psi moraju biti čipovani i vakcinisani. Izlazak pasa na javne površine bez nadzora vlasnika je kažnjivo, kao i izbacivanje ili zanemarivanje životinja.

Tekst zviždaljke:

Pozdrav,molim nadlezne da se pohvataju psi lutalice,posto ih ima u velikom broju(copor),deca iz skole ne mogu da izadju u dvoriste da se igraju,a da se ne spominje kada deca idu ili odlaze iz skole.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.