Komentara: 4
Pregleda: 765

Bujno zelenilo, a "šahta" i dalje otvorena (ugao Petefi Šandora i Žabnjaka, Bajmok)

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Zaštita životne sredine (ambrozija, košenje divljeg rastinja)
12. jun 2024.
Postavi zviždaljku!

Tekst zviždaljke:

Već nekoliko puta sam se obratila kako Vama, tako i Komunalnoj inspekciji a i Mesnoj zajednici sa problemom koji imamo u Bajmoku, na uglu Petefi Šandora i Žabnjaka. Nažalost, problem i dan danas postoji. Naime, ispred kuće imamo jarak koji redovno održavamo, čistimo, ali je problem je u tome što jarak "prati" ugao ove dve ulice, a na samom ćošku je jedan deo izbetoniran, i nekada je imao metalni poklopac, tj. rešetke, da vozila prilikom skretanja ne bi upali u sam jarak. Taj poklopac je navodno ukraden pre 4-5 godina (mi živimo u toj ulici od 2020.), pa je stavljen drveni poklopac, koji se urušio posle samo nekoliko nedelja.

Onda je nekoliko dana ta rupa stajala tako, bez poklopca, ali pošto je ulica dosta prometa čak i tokom noći, bilo je izuzetno nebezbedno, i zato sam problem prijavila Komunalnoj inspekciji u oktobru 2020., a dobila sam odgovor kako treba da ubacimo neke grane u tu rupu da se to vidi, pa će problem biti rešen. Međutim, kako poklopca ni u januaru nije bilo, ponovo sam zvala inspekciju u januaru 2021., takođe sam dobila odgovor da samo ubodem neku granu dok se ne reši problem. Tek nakon što sam napisala Pištaljku, problem je "rešen" tako što je na otvor stavljen poklopac od betona.

 

Taj poklopac je bio na svom mestu možda dve nedelje, a onda je naišao traktor ili kamion, pa se poklopac pod teretom podigao i polomio, i sad je tamo opet rupa. Ponovo sam kontaktirala inspekciju, odgovor isti: da nabijem granu u rupu, pa će se problem rešiti kad dođe na red. Ta grana se primila, pa dobila lišće na proleće, a danas izgleda onako kako se vidi na slici. Nebezbedno je iz više razloga, ali opet, plašim se da posečemo ovu "improvizovanu živu ogradu", jer onda se po mraku ne vidi rupa. Ovako je opet opasno izlaziti kolima iz Žabnjaka, nepregledna je ulica Petefi Šandora, ne vidi se ide li neko sa brda ili ne. Pitanje je da li može ovaj problem nekako da se reši trajno, jer tamo mnogi ubacuju smeće, a zatekli smo i crkotinu (pogodite, i to mi sklanjamo...). Ako nikako drugačije, bar da se taj deo sa betonom skroz ukloni, pa da ostane samo jarak, bez izbetoniranog dela, pa neka se malo više pazi kod skretanja.

 

Molim za neko (trajno) rešenje, em izgleda zaista ružno, em je nebezbedno, a zaista ne znamo kome više da se obratimo, jer niko ne reaguje.

 

Bujno zelenilo, a "šahta" i dalje otvorena (ugao Petefi Šandora i Žabnjaka, Bajmok) Bujno zelenilo, a "šahta" i dalje otvorena (ugao Petefi Šandora i Žabnjaka, Bajmok) Bujno zelenilo, a "šahta" i dalje otvorena (ugao Petefi Šandora i Žabnjaka, Bajmok) Bujno zelenilo, a "šahta" i dalje otvorena (ugao Petefi Šandora i Žabnjaka, Bajmok)
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.