Komentara: 2
Pregleda: 938

Bikovo ima veliki problem sa lutalicama

Ostalo / Hvatanje pasa i mačaka lutalica
04. jun 2023.
Postavi zviždaljku!

ZVIŽDALJKA SE REŠAVA!

Zviždaljka #14139 je u procesu rešavanja, uz sledeći komentar...

Odgovor JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica:

JKP „Čistoća i zelenilo“ Subotica, odnosno ekipa RJ „Zoohigijene“, izlazila je u MZ „Bikovo“ , od početka 2023. godine do sada, već petnaest (15) puta. U osam (9) izlazaka nismo zatekli pse na javnoj površini, a u dva (2) izlaska psi su pobegli ka njivama u pravcu tzv. Markovog salaša. U četiri (4) izlaska intervencije su bile uspešne i u gradsko Prihvatilište za napuštene životinje (pse i mačke) unesena su četiri (4) psa.

U okolini Bikova pojavljuju se psi, koji se često kreću sa okolnih salaša i kuća. Njihovi vlasnici imaju zakonsku obavezu da ih čipuju i vakcinišu. Takođe, treba da ih drže u okviru svojih dvorišta kako ne bi ugrožavali ostale građane. Na javnim površinama psi mogu biti samo uz nadzor svojih vlasnika i na odgovarajućem povocu.

Hvala Vam na razumevanju!

 

Tekst zviždaljke:

Bikovo ima veliki problem sa lutalicama, mesecima njih 4, 5 spavaju ispred ambulante i na igralištu. Oni predstavljaju opasnost po decu i druge prolaznike. Danas 03.06. su čak doneli mrtvu kokošku ispred ulaza u ambulantu!!  Šinteri su prolazili nekoliko puta selom i do sada ni jednog psa nisu odneli. 

 

 

Bikovo ima veliki problem sa lutalicama
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.