• Pregleda: 2476

ZZJZ pristupačan i osobama sa invaliditetom

Umesto ispred zgrade ZZJZ, kao što je do sada bio slučaj, osobama sa invaliditetom će biti vađena krv u prostorijama ove zdravstvene ustanove. Posle tri meseca radova, u funkciju je puštena rampa koja će osobama sa invaliditetom omogućiti prilaz u zgradu ZZJZ. Projekat, čija je vrednost 1 420 000 dinara je realizovan zahvaljujući projektu Uduženja „Centar za pravi život“.
ZZJZ pristupačan i osobama sa invaliditetom

Izgradnjom rampe ispred ZZJZ rešen je dugogodišnji problem osoba sa invaliditetom. Predsednik Udruženja“Centar za pravi život“, Dejan Đokić kaže da do sada nije mogao da zamisli da će moći, bez pratnje i pomoći drugih da priđe ovoj ustanovi, kao i da samostalno koristi zdravstvene usluge.

Postavljanje rampe je zajednički projekat Udruženja „Centar za pravi život“ i Grada Subotica. Ukupna vrednost projekta je 1 420 000 dinara. Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike obezbedilo je polovinu neophodnih sredstava, a druga polovina je obezbeđena zahvaljujući donacijama, kao i namenskih sredstvima koje je zahvaljujući institutu odlaganja krivičnog gonjenja preusmerilo Osnovno javno tužilaštvo. Podršku projektu, iskazali su i ZZJZ i Dom zdravlja, te je obezbeđena i prostorija u kojoj će osobama sa invaliditetom biti pružane zdravstvene usluge.

Članb GV zadužen za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović je najavio da je ovo samo početak prilagođavanja objekata u gradu osobama, potrebama osoba sa invaliditetom. On je istakao da su pokrenuti prvi koraci tj. saradnja sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture.

Tako bi javni objekti u užem gradskom jezgru, trebalo da slede primer ZZJZ i dobiju rampe, koje će omogućiti pristup osobama sa invaliditetom.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

4
Pravdoljub Odgovori
Pozdravljam ovaj potez gradske vlade. Molio bih ne samo u svoje nego i u ime mnogih Suboticana da u nacionalnopj sluzbi za zaposljavanje jedan salter "spustite" sa treceg sprata jer je mnogima itekako otezano da odlaze do treceg sprata, bez obzira sto postoji lift.Takodje je veoma velik problem i odlazak nezaposlenih lica u grad radi overe knjizica i kartoncica u "socijalno". Da li postoji mogucnost da se ti poslovi vrse u maticnim uredima pri mesnim zajednicama , naprimer da mesecno jednom na teren izlazi radnik NSZ radi overe radnickih knjizica i isto tako radnik sa overe zdravstvenih knjizica, jer veoma je velik problem putovanje i placanje puta iz prigradskih mesnih zajednica u grad. Molim gradsku vladu da razmotri ovu soluciju..
Salamander Odgovori
Odlična vest, i treba svaki objekat da ima pristupnu rampu za invalide...ali 3 meseca i bliže 12.000 eura za jedan projekat. Za to vreme mislim da bi mogli da izgradimo čitavu kuću a ne pristupnu rampu. O troškovima ne želim da komentarišem ali je očigledno da je neko dobro zaradio.
bravar-grajdevinac Odgovori
U potpunosti se slazem sa gosp Salamaderom !
tetka Odgovori
Rampa - za svaku pohvalu!

Ali cenaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Šta je na tome milion i kusur dinara ? Znajući cene građevinskog materijala i satnice majstora bogami se i ovde neko ovajdio.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.