Komentara: 4
Pregleda: 2723

ZZJZ pristupačan i osobama sa invaliditetom

28.08.2014. u 19:56h
Izvor: RTV Yueco
Umesto ispred zgrade ZZJZ, kao što je do sada bio slučaj, osobama sa invaliditetom će biti vađena krv u prostorijama ove zdravstvene ustanove. Posle tri meseca radova, u funkciju je puštena rampa koja će osobama sa invaliditetom omogućiti prilaz u zgradu ZZJZ. Projekat, čija je vrednost 1 420 000 dinara je realizovan zahvaljujući projektu Uduženja „Centar za pravi život“.
ZZJZ pristupačan i osobama sa invaliditetom

Izgradnjom rampe ispred ZZJZ rešen je dugogodišnji problem osoba sa invaliditetom. Predsednik Udruženja“Centar za pravi život“, Dejan Đokić kaže da do sada nije mogao da zamisli da će moći, bez pratnje i pomoći drugih da priđe ovoj ustanovi, kao i da samostalno koristi zdravstvene usluge.

Postavljanje rampe je zajednički projekat Udruženja „Centar za pravi život“ i Grada Subotica. Ukupna vrednost projekta je 1 420 000 dinara. Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike obezbedilo je polovinu neophodnih sredstava, a druga polovina je obezbeđena zahvaljujući donacijama, kao i namenskih sredstvima koje je zahvaljujući institutu odlaganja krivičnog gonjenja preusmerilo Osnovno javno tužilaštvo. Podršku projektu, iskazali su i ZZJZ i Dom zdravlja, te je obezbeđena i prostorija u kojoj će osobama sa invaliditetom biti pružane zdravstvene usluge.

Članb GV zadužen za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović je najavio da je ovo samo početak prilagođavanja objekata u gradu osobama, potrebama osoba sa invaliditetom. On je istakao da su pokrenuti prvi koraci tj. saradnja sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture.

Tako bi javni objekti u užem gradskom jezgru, trebalo da slede primer ZZJZ i dobiju rampe, koje će omogućiti pristup osobama sa invaliditetom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2723
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

osobe sa invaliditetom

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.