Komentara: 7
Pregleda: 3760

Zvonko Bogdan odlikovan od mađarskog predsednika za dostignuća u umetničkom stvaralaštvu

29.04.2024. u 16:19h
Popularnom vojvođanskom interpretatoru, kompozitoru i tekstopiscu Zvonku Bogdanu uručena je bronzana medalja mađarske države za dostignuća u umetničkom stvaralaštvu.
Zvonko Bogdan odlikovan od mađarskog predsednika za dostignuća u umetničkom stvaralaštvu
Foto: Toni Bedalov

Odlikovanje je u Generalnom konzulatu Mađarske u Subotici Bogdanu predala Ester Čalokezi, generalni konzul Mađarske u Subotici. Priznanje bardu tamburaške muzike dodelio je predsednik Mađarske Tamaš Šujok povodom 15. marta, mađarskog nacionalnog praznika.

U obrazloženju se navodi da se legenda tamburaške muzike nagrađuje za čuvanje običaja i muzičkog nasleđa, za neumorno kulturno delovanje i čuvanje kulturnih vrednosti.

Zahvaljujući se na priznanju, Zvonko Bogdan je rekao da je mađarska muzika u velikoj meri oblikovala njegov muzički ukus.

SUgrađani: Zvonko Bogdan - "Ponikao iz ravnice, Somborac iz Subotice!"

Foto: Damir Vujković

Ukoliko ste propustili, savetujemo da pročitate intervju sa Zvonkom Bogdanom koji smo nedavno obavili, uoči njegovog koncerta u vinariji koja ponosno nosi njegovo ime.

Postavljeno pre 2 nedelje i 3 dana
Komentara: 7
Pregleda: 3760
Povezane teme

zvonko bogdan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.