Komentara: 1
Pregleda: 4346

ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

07.09.2017. u 13:47h
Izvor: Subotica.com
Ženski odbojkaški klub „Subotica“, tradicionalno početkom septembra počinje novu, šesnaestu po redu, sezonu. U klubu trenutno ima 140 devojčica koje su podeljene u 7 selekcija. Najmlađi polaznici su devojčice sa 7 godina dok su najstarije devojčice koje imaju od 15 do 18 godina u takmičarskoj ekipi.
ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

ŽOK "Subotica" se od ove godine takmiči u Drugoj vojvođanskoj ligi i u pionirskoj selekciji. Sa decom rade stručni i posvećeni treneri, koji pre svega vole ovaj sport, uživaju u njemu i imaju neophodno znanje i iskustvo da isto prenesu dalje. Uz podršku Sportskog saveza Subotice oko stotinu pedeset devojčica ima priliku da uči odbojku i testira svoje sposobnosti.

- U školici odbojke devojčice kroz igru uče odbojkaške elemente, najbitnije nam je da zavole kolektiv i odbojku i da uživaju u tome što rade jer jedino se tako mogu postići rezultati. Bez ljubavi prema odbojci nema ni uspeha. Podstičemo na treningu i kolektivni duh jer je ovo timski sport i svi zajedno postižemo uspehe kao ekipa. Ovde se stiču prelepa drugarstva koja traju kroz život i zdrave navike koje posle puno koriste u životu. - kaže Nataša Jančikin, trener u ŽOK "Subotica"

U klubu se trude da svaki trening bude zanimljiv i inovativan, pa se tako često ubacuju nove vežbe. Deca najviše vole da im na kraju treninga daju da se igraju i da se međusobno nadmeću. kako kažu, ne prođe trenining a da neko dete ne pita trenera da li će odigrati na kraju treninga.

ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

Takmičarska grupa se priprema za predstojeću sezonu. Ove godine očekuje se plasman na vrh tabele jer je ekipa sačinjena od par iskusnijih igračica i podmlatka, što je svakako odlična kombinacija.

Tokom leta bilo je dosta zanimljivog sadržaja i druženja kako bi se igračice još bolje upoznale i kako bi se postigla još veća sinergija. Ove godine veliki broj devojčica išao je u Orašac na odbojkaški kamp, gde su se odlično zabavili, ali pre svega sticali nova poznanstva i iskustva.

- Prezadovoljni smo uslovima i treninzima na kampu, hrana je bila odlična i imali smo u slobodno vreme i bazen na korišćenje gde su se devojčice opuštale i uživale. Najviše su se radovale večernjem druženju i animatorskim večerima gde smo se zabavljali na razne načine. - kaže Jančikin

ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

Naša sagovornica je iz sportske porodice, čitavog života je u odbojci i svoju strast prema ovom sportu, zajedno sa svojim saradnicima pokušava da prenese na decu. Odbojka je generalno populrna u Srbiji, pogotovo među devojčicama, zdrav je sport i ne kaže se bez razloga da su odbojkašice najzgodnije sportašice. Trenirati decu znači i biti dobar pedagog, imati razumevanja za taj uzrast, podviknuti kada treba. ali i podržati dete kada vidiš da se trudi, ali trenutno rezultati izostaju.

- Biti trener je prelep i veoma odgovoran posao jer mi ne učimo decu samo da igraju odbojku nego smo za njih mnogo više od običnih trenera. Svaki dan dobijemo neki osmeh, kompliment, zagrljaj. U kući imam sačuvano puno dečijih crteža i prepisanih poruka kroz koje nam oni pokazuju koliko nas vole i poštuju. Kroz to se vidi koliko je naš posao odgovoran jer jedna pogrešna reč može da povredi i razočara  decu. - ističe uvek nasmejana i pozitivna Nataša

Imali smo prilike više puta da prisustvujemo treninzima ŽOK "Subotica" i teško je preneti tu energiju i tu radost koja se oseti, iako nisu treninzi uvek samo zabava i igra. O tome svedoče i utisci samih polaznika škole odbojke.

ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

- Odbojka je prelep sport  gde se mi na treninzima družimo i učimo da igramo" - kaže Anastasija, koja ima 9 godina, a u klubu je već dve godine.

Pored onih koji uče prve odbojkaške korake, dosta je onih koji su već sada na višem nivou i takmiče se sa svojim vršnjakinjama.

- Odbojku treniram već 6 godina u ovom klubu i stigla sam do takmičarske ekipe. Cilj nam je da ove sezone budemo prvi. Volim utakmice i društvo a omiljen deo nam je druženje u kombiju kada putujemo. Trener nam je obećao da će  nas voditi na neki turnir u inostranstvo pa  svi priželjkujemo da idemo.- rekla je Milena.

ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

Upis je u toku, dođite na trening i saznajte više!

Škola odbojke ŽOK "Subotica" poziva sve roditelje i decu koje interesuje bavljenje ovim sportom da se jave, da dođu da pogledaju neki od treninga i uvere se da je ovo jedan vrlo zdrav sport, da se dobro radi i su deca u dobrim rukama. Više informacija oko upisa možete dobiti putem broja telefona 064/146-56-78 (Nataša), ili kontaktom preko zvanične Fejsbuk stranice ŽOK "Subotica", na kojoj se redovno objavljuju dešavanja oko aktivnosti kako škole tako i takmičarskih ekipa.

ŽOK "Subotica" upisuje nove polaznike u školu odbojke

Promocija kluba i škole odbojke na Zavičajnom festivalu sporta na Trgu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4346
Povezane teme

ženski odbojkaški klub subotica

nataša jančikin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.