Komentara: 28
Pregleda: 8936

Zmije se igraju na Đinđićevom platou

04.11.2011. u 00:47h
Zmije se igraju na Đinđićevom platou
Nisu prave zmije! Nekad povod za pisanje teksta dobro dođe da naslov vesti učini atraktivnijim. Pojašnjenje sledi u nastavku.

Pre nešto više od 3 meseca, direktor JP "Direkcija za izgradnju grada Subotice", Josip Kovač Striko, najavio je zvanično otvaranje Platoa dr Zoran Đinđić u roku od 45 dana.

Od tog nekog perioda ništa značajno se nije promenilo. Plato nije zvanično pušten u rad. Prolaznici su ga svakodnevno posmatrali, neki i zastajali, naglas razmišljajući i diskutujući o kompletnom projektu i svrsishodnosti Platoa, uzimajući u obzir pre svega činjenicu koliko novca je u njega uloženo (~500.000 evra) i koliko će koštati njegovo mesečno održavanje (možda u nekom sledećem tekstu i ovaj iznos napišemo). Neki drugi su se pitali da li će i kada će na "onaj obruč" biti postavljen i koš, pa makar "košarku da igramo"...

Povremeno (sve češće poslednjih dana) su se na lokaciji Platoa pojavljivali i radnici angažovani na radovima na Platou... Dokle se stiglo sa radovima, kad će Plato zvanično biti pušten u rad, nažalost, u ovom momentu ne raspolažemo tim informacijama. 

Ono što je svakako zanimljivo i što je predstavljalo šlagvort za ovaj tekst jeste video fajl, koji prikazujemo u nastavku i koji verovatno govori u prilog činjenici, a koju je i direktor Kovač pomenuo, da je softver za fontanu osposobljen za rad. 

Sećamo se svi mi kako smo voleli da igramo "Zmije" ("Snakes") na onim starim video konzolama, gameboy-evima, mobilnim telefonima i drugim uređajima, a čak i danas pomenuta igra nekima predstavlja zanimaciju. Pogledajte kako to izgleda na Platou dr Zorana Đinđića:

Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 8936
Povezane teme

plato dr zorana djindjica

djindjivec plato

đinđićev plato

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.