• Pregleda: 8466

Zmije se igraju na Đinđićevom platou

Zmije se igraju na Đinđićevom platou
Nisu prave zmije! Nekad povod za pisanje teksta dobro dođe da naslov vesti učini atraktivnijim. Pojašnjenje sledi u nastavku.

Pre nešto više od 3 meseca, direktor JP "Direkcija za izgradnju grada Subotice", Josip Kovač Striko, najavio je zvanično otvaranje Platoa dr Zoran Đinđić u roku od 45 dana.

Od tog nekog perioda ništa značajno se nije promenilo. Plato nije zvanično pušten u rad. Prolaznici su ga svakodnevno posmatrali, neki i zastajali, naglas razmišljajući i diskutujući o kompletnom projektu i svrsishodnosti Platoa, uzimajući u obzir pre svega činjenicu koliko novca je u njega uloženo (~500.000 evra) i koliko će koštati njegovo mesečno održavanje (možda u nekom sledećem tekstu i ovaj iznos napišemo). Neki drugi su se pitali da li će i kada će na "onaj obruč" biti postavljen i koš, pa makar "košarku da igramo"...

Povremeno (sve češće poslednjih dana) su se na lokaciji Platoa pojavljivali i radnici angažovani na radovima na Platou... Dokle se stiglo sa radovima, kad će Plato zvanično biti pušten u rad, nažalost, u ovom momentu ne raspolažemo tim informacijama. 

Ono što je svakako zanimljivo i što je predstavljalo šlagvort za ovaj tekst jeste video fajl, koji prikazujemo u nastavku i koji verovatno govori u prilog činjenici, a koju je i direktor Kovač pomenuo, da je softver za fontanu osposobljen za rad. 

Sećamo se svi mi kako smo voleli da igramo "Zmije" ("Snakes") na onim starim video konzolama, gameboy-evima, mobilnim telefonima i drugim uređajima, a čak i danas pomenuta igra nekima predstavlja zanimaciju. Pogledajte kako to izgleda na Platou dr Zorana Đinđića:

povezane teme

28
Jo Odgovori
Malo je naslov šaljiv, ali tekst je dobar i ove zmije nisu tako loše. A šta sad, više neće biti skakanja za dečicu pa da one kocke ispod svetle?
njofra Odgovori
Procitao prvi pasus i momentalno preskocio ostalo... :)
Su4Ever Odgovori
Znači to je taj program koji čekamo ko zna koliko godina. Nokia 3310 od 10 godina zna to...
Nikolaus Odgovori
I ja sam letos pomislio to za košarku kad sam s društvom prolazio. Xexe
Nik Odgovori
Meni zanimljivo ovo, samo šteta što nije zastakljen onaj bulevar kafić na terasi
Blue Odgovori
Kako će nam lipa Subot'ca bit do izbora, milina jedna.
Johny Odgovori
O ovome bi Evetović svašta znao kazat.
Lenin Odgovori
Има ли каквог значаја да су змије жуте боје?!
CIRINELA Odgovori
Plato je krenuo sa izgradnjom 2007-me. Davno je trebao biti izavrđen za mnogo mnogo manje pare. Rešenje je jednostavno, nek raskinu ugovor i nek izvoćač radova vrati sve novce sa zateznom kamatom. Jednostavno da jednostavnijene može biti. Nemoj samo da se javi čuveni Sale i kaže da je to nemoguće pa on ima tuce praUnika ni Haški tribunal ih nema toliko.
Hm Odgovori
Tih 500.000 evra sigurno je moglo bolje da se utroši. Nije daleko vreme u kom će narod shvatiti da njegova zasluga i nije toliko vredna.
Marko Odgovori
"Има ли каквог значаја да су змије жуте боје?!"
Ima sigurno - ali ponajviše bih rekao sa kontrastom noću, sa prirodnom žućkastom bojom svetlosti, sa ovim sajtom, sa europetrolovim banerom, sa suncem što sija, sa žutom zaustavnom trakom. sa žutim taksijem...
Sasa Odgovori
Sta god uradili sa ovim prostorom nikada nece moci da se satira steta unistenjem nekadasnjeg izgleda. A ko hoce neka igra i tetris, steta je ucinjena onoga dana kad je promenjen izgled.
Nenad Odgovori
Za 500.000 evra se moglo kupiti 16 novih dvosobnih stanova za siromasne i gladne suboticke porodice sa decom. Ovako imamo light show plato.
Sad zamislite sta se moglo kupiti za 20-30 miliona evra koliko ce nas kostati pozoriste, pa onda jos novi zatvoreni bazen...
Hvala Vam gradonacelnice i lokalna skupstino na vasoj viziji!
Cannibal Odgovori
"Za 500.000 evra se moglo kupiti 16 novih dvosobnih stanova za siromasne i gladne suboticke porodice sa decom. "

То уопште није потребно, понуда станова је никад већа. Станови се издају за 0 евра, једини услов је да подстанар плаћа режије.
Avarel Odgovori
@Hm, zasluge Zorana Đinđića se ne mogu meriti u novcu. Njega će svakako tek buduće generacije znati da cene. U Srbiji danas ne cene ljudske osobine koje su krasile pokojnog premijera - obrazovanost, efikasnost, poštenje i racionalnost.
mima Odgovori
E ove zmijice su nam zaista neophodne,isto kao i usisivaci za lisce.
clouseau Odgovori
Neverovatno je mnogo para za ovo. Pada mi na pamet Dulicev sajt za 25k evra i sl.
josip Odgovori
Nesto se malo razumem u projektovanje, ali od samog pocetka pa ni sad na kraju ne vidim smisao ovako uredjenog-unakazenog prostora, i to kosta 500000 Evra, dosta ljudi, pozoriste, bazeni, bioskop, betonski skeleti, Dafina, DG objekat, koliko jos miliona???? Iskasapise nam grad neki koji ovde dodjose i zaboravise da se vrate, a napravise more spomenika svom neznanju i glupostima. Curan ima veliki rep i divnu glavu ali u glavi manjka pamet, zar ne??????
TOSha Odgovori
Zna li neko nesto o ovome?

Na osnovu člana 33. stav 1. tačka 9. Statuta Grada Subotice (“Službeni list Opštine Subotica”, broj 26/08 i 27/08-ispravka) i člana 11. stav 3. i 4. Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Subotica (“Službeni list Grada Subotice”, broj 1/10),
Skupština grada Subotice, na … sednici održanoj dana … 2011. godine, donela je


R E Š E N J E
o imenovanju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije grada Subotice

I
Imenuje se Sanja Nikolić, dipl. menadžer turizma, za vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije grada Subotice.
Imenovana će obavljati dužnost iz stava 1. ove tačke počev od narednog dana od dana donošenja ovog rešenja do imenovanja direktora Turističke organizacije grada Subotice, a najduže godinu dana od dana njenog imenovanja.

II
Ovo rešenje objaviti u «Službenom listu Grada Subotice».
subotičanka Odgovori
Šta tu košta 500.000 eur-a??? Di su novci???? Naši novci!!!! Neko se debelo "omastio"! Hoćemo istinu!! Žuti, šta vi pa radite??????
takotakosamotako Odgovori
Ja, stvarno, gde je nesto Evetović?? Sad već svi što napune džepove jednostavno daju ostavku i nikom ništa. Niko nizašta ne odgovara: direktorka što je proneverila pare socijalno ugroženih, Davor Dulić, bivši biskup Kopilović što je razdelio milione, itd..... Kad će odgovarati za svoja dela?? Ja, i da vrate novce, aute, eure, itd....
subotica Odgovori
TOSHA: ovo još nisam čula! Od kad je ta informacija?
kauboj jimmy Odgovori
ne mogu da verujem!!! sanda kaze da ce nosilac liste urs-a biti deda milan panić (secate se ko je to???). da li to znaci da cemo ujedinjene regione prosiriti do Teksasa?
Tihomir Odgovori
Duzno i iskreno postovanjem prema liku i delu coveka koji je dao svoj zivot za ovu zemlju.
ALI za te pare su mogli podici jednu dugo prizeljkivanu i ocekivanu ledenu dvoranu u kojoj bi se mladi narastaji razvijali u sportkom duhu.Ovo je samo jedan primer gde su mogli DA SU HTELI da uloze pare u razvoj mladosti ovog grada i sto je najbitnije u razvoj zdravlja te mladosti
Ovako "VELIKO IM HVALA" sto razmisljaju o nama narodu,suboticanima,omladini
realni Odgovori
pokušavam da budem realan i u tom smislu želim da kažem da jeste da se odužilo sa izgradnjom ali ipak računam da je bolje da je posao gotov nego da nije!
dajole Odgovori
jao super- tetris za 500.000 evrica
lana Odgovori
Ja, isto kao i Njofra!
andrea Odgovori
Stvarno mi se gadi kad vidim koje se cifre pominju. Pa nasa deca nemaju gde da izadju da se igraju. Bolje da ste negde u blizini centra napravili par kosarkaskih terena.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.