Komentara: 81
Pregleda: 24943
Video

Zlostavljanje pasa uznemirilo Subotičane, aktivisti spasili osamnaest životinja iz neuslovnog smeštaja

17.11.2020. u 11:48h > 15:37
Izvor: Subotica.com
Na društvenim mrežama juče su se pojavili stravični snimci kamiona punog izmučenih pasa, koji je, najblaže rečeno, šokirao Subotičane. Na snimcima koje su napravili građani najpre se vidi kamion na čijoj je prikolici zakačen pas, koji je krvario celim putem. Upozoravamo čitaoce da se u vesti nalaze fotografije i video sadržaj koji bi mogle da uznemire.
Zlostavljanje pasa uznemirilo Subotičane, aktivisti spasili osamnaest životinja iz neuslovnog smeštaja

Kako se snimak vrtoglavom brzinom delio na viber grupama i društvenim mrežama, aktivisti udruženja za zaštitu životinja pratili su i presreli kamion. Kamion, u kome je navodno bilo desetak životinja, potom se uputio do jednog napuštenog salaša u Tavankutu, gde je vozač, poznat kao Čeda Šinter, doveo izmučene pse.

Zlostavljanje pasa uznemirilo Subotičane, aktivisti spasili osamnaest životinja iz neuslovnog smeštajaZlostavljanje pasa uznemirilo Subotičane, aktivisti spasili osamnaest životinja iz neuslovnog smeštajaKako je objavljeno na društvenim mrežama, policija je po pozivu građana stigla na lice  mesta i obavila uviđaj.

- Noćas su naše volonterke bile do jedan čas iza ponoći  na terenu sa Afroditom i građanima koji su se okupili i izašli da pomognu psima. Na „salašu smrti“ Čeda  Šinter je doselio pse da ih izgladnjuje, muči i tuče. Psi nisu imali ni vode. Izgladnjivani su skoro do smrti – kažu volonteri „Subotičkih njuškica“. – MUP je obavio uviđaj, snimili su i slikali ovaj užas, ostaje da se vidi da li će se danas u toku dana izreći „hitna mera“  o oduzimanju pasa, kako bi oni bili smešteni u gradsko prihvatilište.

Saznajemo da je tokom dana više aktivista učestvovalo u akciji spašavanja zarobljenih životinja i da su sve, njih osamnaest, sada sklonjenjene mesta gde su držane u neuslovnim objektima, danima bez hrane i vode.

Zlostavljanje pasa uznemirilo Subotičane, aktivisti spasili osamnaest životinja iz neuslovnog smeštajaZlostavljanje pasa uznemirilo Subotičane, aktivisti spasili osamnaest životinja iz neuslovnog smeštajaPo objavama aktivista „Anime“, na salašu je pronađeno 18 pasa i to uglavnom rasnih – malinci, kangali, kane korso...

- Psi su u jako lošem stanju, bez vode i hrane, mršavi, vidno istraumirani, ubijeni u pojam – dodaju u „Animi“. – Policija je uradila sve što je mogla, hvala im na tome. Nažalost, ne mogu da oduzmu pse, to može samo veterinarska inspekcija. Oni noćas nisu izašli na teren, nadamo se da će to učiniti danas i oduzeti pse na ovom salašu i drugoj lokaciji u gradu gde Čeda drži pse. Ps su noćas mlaćeni lancima, vučeni, izbacivani iz kamiona... Podneli smo prijavu veterinarskoj inspekciji u Subotici, Ministarstvu poljoprivrede u Beogradu, Osnovnom javnom tužilaštvu. Ukoliko sve institucije budu reagovale Čeda bi bio procesuiran za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja  iz člana 269 KZ.

IZVRŠEN UVIĐAJ, NIJE BILO UGINULIH PASA

Ovim povodom obratili smo se Policijskoj upravi u Subotici i u kratkom odgovoru potvrđeno nam je da su policijski službenici izašli na lice mesta i izvršili uviđaj, uz napomenu da to prilikom nisu pronađene uginule životinje. Iz subotičke policije kažu za naš sajt da je o događaju upoznato Osnovno javno tužilaštvo, ali i da su danas poznate nadležne inspekcije, koje sinoć nisu bile dostupne.

Takođe, naša redakcija je pokušala tokom dana da dobije komentar od veterinarske inspekcije, međutim još uvek nismo uspeli da dobijemo povratnu informaciju.

Upozorenje, snimak sadrži delove koji mogu da uznemire!

Zlostavljanje pasa uznemirilo Subotičane, aktivisti spasili osamnaest životinja iz neuslovnog smeštaja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 81
Pregleda: 24943

Povezana vest

Povezane teme

zlostavljanje životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.