Komentara: 69
Pregleda: 27888

Uhapšen osumnjičeni za mučenje i ubijanje životinja

19.11.2020. u 17:37h > 18:09
Izvor: Subotica.com
Subotička policija uhapsila je 50-godišnjeg Č. P. iz Subotice zbog sumnje da je učinio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.
Uhapšen osumnjičeni za mučenje i ubijanje životinja

Pretresom kuće i drugih prostorija, na više lokacija koje je osumnjičeni koristio u Subotici, policija je pronašla tragove koji ukazuju da je izvršio ovo krivično delo. O svemu su obaveštene veterinarska i komunalna inspekcija, koje su izašle na lice mesta i preduzeće mere iz svoje nadležnosti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Podsetimo, radi o slučaju za koji je javnost saznala u ponedeljak popodne kada su se na društvenim mrežama počeli širiti stravični snimci kamiona punog izmučenih pasa, a koji su, najblaže rečeno, šokirali Subotičane. Na snimcima koje su napravili građani najpre se vidi kamion na čijoj je prikolici pas bukvalno visio na lancu i krvario celim putem, a zatim i njihovog smeštaja u Tavankutu, gde su bili držani u izuzetno lošim uslovima.

U Tavankutu su psi bili na privatnom imanju, a aktivisti za zaštitu životinja koji su tokom noći, sa ponedeljka na utorak, otišli na lokaciju gde su zatekli osamnaest pasa, mahom rasnih, a kji su bili vidno zapušteni i puni rana. Narednog dana usledila je akcija spašavanja zatočenih i po svemu sudeći ugnjetavanih životinja. Aktivisti su transportovali sve pse sa imanja. U sredu su se u javnosti pojavile nove šokantne informacije vezane za ovaj slučaj, dokumentovane fotografijama na kojima se vide posmrtni ostaci pasa, a neki od njih su uginuli sa lancom oko vrata.

Više detalja u povezanoj vesti, uz upozorenje da u toj objavi postoji video i foto sadržaj koji može da uznemiri čitaoca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 69
Pregleda: 27888

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.