Komentara: 0
Pregleda: 4733
Foto

Zlatni karatisti Enpija na Svetskom prevenstvu

15.10.2014. u 11:26h > 16.10.2014. u 14:06h
Izvor: Subotica.com
Karatisti Enpija na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Poljskoj ostvarili su odlične rezultate i osvojili ukupno 10 medalja, od kojih je čak 5 najsjajnijih.
Zlatni karatisti Enpija na Svetskom prevenstvu

Reprezentacija Šotokan karate saveza Srbije nastupila je od 10-12. oktobra na Svetskom Šotokan šampionatu u okviru Svetske Šotokan karate do organizacije Ujedinjenih nacija, koje je održano u Poljskoj – Dabrowa Gornicza.

U konkurenciji 48 država sa preko 2000 sportista iz celog sveta ostvaren je fantastičan rezultat. Reprezentativci Srbije iz Karate kluba "Enpi" doneli su u Suboticu ukupno 10 medalja, od kojih su zlato osvojili:  Đorđe Vuković (junior, 70 kg), Kemal Rabti (senior, 85 kg), Dimitrije Anđelović (kadet, 60 kg) i Sofija Arsić (nada, 30 kg). Zlato je osvojio i juniorski tim u borbama (Đorđe Vuković, kapiten).

Srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu osvojili su Milan Poledica (senior, 77 kg), juniorski tim u borbama (Vladan Grbić i Dejan Otašević) i seniorski tim u borbama (Milan Poledica i Kemal Rabti), dok su bronzane medalje osvojile kadetkinja Una Šujić i nada Ines Barašević u borbama.

Zlatni karatisti Enpija na Svetskom prevenstvu

Srbija je juniorski šampion seniorski vicešampion sveta, a veliki doprinos ovome su dali takmičari KK "Enpi".

- "Vrlo smo zadovolji ostvarenim rezultatima, ali ostaje žal što neki naši takmičari nisu prešli tu granicu iznad četvrtog mesta, ali pred njima je svetla sportska budućnost i svakako očekujemo i od njih u narednom periodu visok plasman." - zaključio je Milorad Ćopić, predsednik KK "Enpi"

Ćopić se zahvalio svima koji su podržali KK "Enpi" na putu odlaska i boravka na Svetskom prvenstvu, pre svega na sponzore, donatore, prijatelje, pa onda i lokalnu samoupravu.

Kadetski prvak sveta Dimitrije Anđelović ima 14 godina, učenik je OŠ "Miloš Crnjanski".

"U mojoj kategoriji nije bilo lako, bilo nas je 30, imao sam 5 veoma napornih mečeva, ali sve je na kraju prošlo dobro i završilo se kako treba. Zahvaljujem se treneru na podršci, celoj ekipi iz reprezentacije i svojim roditeljima koji su na razne načine pokušavali da obezbede novac da bi mogao da odem na Svetsko prvenstvo." - izjavio je Anđelović.

Zlatni karatisti Enpija na Svetskom prevenstvu

Juniorski prvak sveta postao je Đorđe Vuković.

- "Moji utisci sa ovog prvenstva su odlični, bila je jako teška konkurencija, ali u svaki meč sam ušao potpuno koncentrisan, stigao do finala i u finalu bez većih poteškoća osvojio zlato. Zahvaljujem se roditeljima, treneru, ekipi iz reprezentacije i drugarima iz kluba na podršci" - izjavio je Vuković.

Još jedan zlatni karatista Kemal Rabti koji je u trećem pokušaju osvojio najsjajnije odlične u klasi seniora.

- "Vrlo sam zadovoljan ostvarenim rezultatom, a posebno stečenim iskustvom koje će mi pomoći na narednim takmičenjima da ostvarim još neki uspeh. Zahvaljujem se svima koji su bili uz nas." - izjavio je Rabti

Najmlađa među osvajačima medalja je Sofija Arsić koje je u kategoriji nada osvojila najsjajnije odličje.

- "Zadovoljna sam što sam uopšte učestvovala na takmičenju, imala sam tri meča, trebala sam da se takmičim protiv koleginice Ines Barašević ali taj meč se niej održao zbog njene povrede. Zacrtala sam sebi cilj da moram da budem prva i to sam na kraju i uspela. Veoma mi je značila podrška svih ljudi u timu, kao i roditelja" - konstatovala je Arsićeva.

Zlatni karatisti Enpija na Svetskom prevenstvu

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje osvajača medalja KK "Enpi" na Svetskom prvenstvu u karateu Predstavljanje osvajača medalja KK "Enpi" na Svetskom prvenstvu u karateu Predstavljanje osvajača medalja KK "Enpi" na Svetskom prvenstvu u karateu Predstavljanje osvajača medalja KK "Enpi" na Svetskom prvenstvu u karateu Predstavljanje osvajača medalja KK "Enpi" na Svetskom prvenstvu u karateu Predstavljanje osvajača medalja KK "Enpi" na Svetskom prvenstvu u karateu Predstavljanje osvajača medalja KK "Enpi" na Svetskom prvenstvu u karateu Predstavljanje osvajača medalja KK "Enpi" na Svetskom prvenstvu u karateu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4733
Povezane teme

karate klub enpi

karate

đorđe balašević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.