Komentara: 0
Pregleda: 2022

Zlatna medalja za Aleksandra Čokića na međunarodnom stonoteniskom turniru u Zagrebu

19.05.2015. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Od 15. do 17. maja je u Domu sportova u Zagrebu održano tradicionalno Otvoreno međunarodno prvenstvo Zagreba ("ZAGIPING") u stonom tenisu za juniore i kadete, po 62. put, a na kojem su ućešće uzela dva takmičara STK "Spartak", od kojih je jedan osvojio 1. mesto u kategoriji najmlađih kadeta.
Zlatna medalja za Aleksandra Čokića na međunarodnom stonoteniskom turniru u Zagrebu

Ovo je najmasovniji ali i jedan od najjačih turnira u regionu. Ove godine na turniru se okupilo 753 takmičara iz 19 zemalja, a iz Srbije je nastupilo 13 mladih stonotenisera. Takmičenje je održano 3 dana na 56 stolova, a turnir se sastojao iz kvalifikacionog dela (petak) i glavnog turnira (subota i nedelja), gde se u svakoj kategoriji nadmetalo 16 ekipa u ekipnom delu, posebno devojčice - posebno dečaci i 64 igrača po kategorijama u pojedinačnom delu turnira.

I STK „Spartak" je imao svoje predstavnike u Zagrebu. Nastupili su Aleksandar Čokić i Luka Videc. U ekipnoj konkurenciji su zajedno predstavljali svoj klub u kategoriji mlađih kadeta, međutim u kvalifikacionom delu turnira su u drugom kolu poraženi sa 3:2 od ekipe ISK „Szekelyudvarhely 3" iz Rumunije i nisu uspeli da se kvalifikuju na glavni turnir.

U pojedinačnoj konkurenciji Videc se takmičio u kategoriji mlađih kadeta. U kvalifikacionom delu turnira je prošao grupnu fazu, međutim u prvom kolu je poražen od Slovenca Stepančić Jana sa 3:1 i tako nije uspeo da prođe na glavni turnir.

Čokić je u pojedinačnoj konkurenciji igrao kategoriju najmlađih kadeta (do 10 godina) i odmah je bio raspoređen kao 6. nosilac na glavnom turniru (bez kvalifikacija).

Grupnu fazu turnira je bez problema prošao kao prvi u grupi sa tri pobede i plasirao se na glavnu tablu od 32. Nakon tri pobede plasirao se u polufinale Zagipinga gde ga je čekao prvorangirani Hrvatski najmlađi kadet, Tomić Patrik. U tri seta (5,3,5) Čokić je obezbedio plasman u finale gde se sastao sa poznatim rivalom, Pizar Andrejom iz Rumunije.

U odnosu na prethodni njihov duel u Malackiju (Slovačka), gde je slavio Pinzar, ovaj put je Čokić odličnom igrom savladao mladog Rumuna rezultatom 3:0 (8,2,5) i osvojio prvo mesto i pehar na 62. Zagipingu u kategoriji najmlađih kadeta bez izgubljenog seta tokom celog turnira.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2022
Povezane teme

stoni tenis

stonoteniserski klub spartak

stonoteniski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.