Komentara: 2
Pregleda: 2467

Zlatibor, Tara i Jahorina - najpopularnije planine i ove zime

25.01.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Zlatibor, Tara i Jahorina - najpopularnije planine i ove zime

Zlatibor je i ove godine najatraktivnija zimska destinacija među Subotičanima, navode iz turističkih agencija i podsećaju da ova planina, koja obiluje bogatim sadržajem za celu porodicu, odnedavno nudi i vožnju gondolom.

Zlatibor se poslednjih godina veoma izgradio i još uvek predstavlja omiljenu destinaciju za zimovanje. Međutim, ima i veliki broj Subotičana kojima gužva na ovog planini ne prija pa se odlučuju da zimovanje provedu na Tari koja je nacionalni park i gradnja nije zastupljena ni približno kao na Zlatiboru - objašnjava vlasnica turističke agencije, Bojana Kalači Poslednjih nekoliko sezona je veoma zastupljena i Jahorina koja je nama relativno blizu i veoma je popularno skijalište. Subotičani se neretko odlučuju i da zimuju u Bugarskoj koja je još uvek relativno povoljna. Na primer, tamo ćete dobiti hotel sa bazenima, saunom i spa delom za isti novac za koji na Kopaoniku možete dobiti samo hotel na bazi polupansiona.

Zlatibor, Tara i Jahorina - najpopularnije planine i ove zime

Arhiva (2021)

Iako veoma uređena i sa dugom tradicijom zimskog turizma, za skijališta u Austriji, Italiji i Francuskoj ne vlada veliko interesovanje Subotičana. Razlog su visoke cene smeštaja i udaljenost. 

Za ta skijališta se opredeljuje veoma mali broj naših sugrađana i to najčešće tako što se udruži više osoba pa podele troškove puta i borave u jednom apartmanu - dodaje Kalači.

Inače, od ukupnog broja prodatih aranžmana, 80 odsto čine letovanja dok 20 odsto zauzimaju zimovanja i obilasci evropskih gradova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2467
Povezane teme

zimovanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.