Komentara: 4
Pregleda: 1345
Foto

"Život u tvojim rukama" - subotički sportski radnici prošli obuku o merama oživljavanja

28.11.2022. u 14:52h
Izvor: Subotica.com
U okviru kampanje pod nazivom "Život u tvojim rukama" u subotu je, u prostorijama Crvenog krsta, organizovana obuka za subotičke sportske radnike o osnovnim tehnikama oživljavanja.
"Život u tvojim rukama" - subotički sportski radnici prošli obuku o merama oživljavanja

Srčani zastoj može da se dogodi bilo kome i na bilo kom mestu, pa tako i profesionalnim sportistima usred utakmice. Kada do iznenadnog srčanog zastoja dođe, vreme je presudan faktor, objašnjavaju iz Crvenog krsta Srbije koji realizuje kampanju "Život u tvojim rukama".

"Život u tvojim rukama" - subotički sportski radnici prošli obuku o merama oživljavanjaCilj ove kampanje je da obučavamo sportske radnike o merama oživljavanja i upotrebi automatskog defibrilatora. Bili smo svedoci nekoliko iznenadnih srčanih zastoja kod sportista na terenu u protekle dve godine. U takvim situacijama prva 3 minuta su najznačajnija, jer su tada šanse za oživljavanjem najveće. U tih prvih 180 sekundi teško da će medicinska pomoć pristići, zato je važno da očevidci ukažu pomoć unesrećenom. Upravo zbog toga obučavamo sportske radnike koji se nalaze na terenu i oko njega da bi, u slučaju da za tim bude potrebe, umeli da odreaguju i primene neophodne mere u cilju spasavanja života. Za ovu obuku nije potrebno nikakvo medicinsko znanje, već samo dobra volja  - objašnjava prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije. 

Promoter kampanje "Život u tvojim rukama" je naš proslavljeni stonoteniser Zoran Kalinić.

"Život u tvojim rukama" - subotički sportski radnici prošli obuku o merama oživljavanjaSpasiti ljudski život je najveće bogatstvo, a savladati laičku prvu pomoć je deo ne samo zdravstvene, već i opšte kulture. Drago mi je što je i Subotica među onim gradovima u kojima se održava obuka sportskih radnika o osnovnim merama oživljavanja - poručuje dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica.

Pohvale na račun kampanje "Život u tvojim rukama" stižu i iz lokalne samouprave.

"Život u tvojim rukama" - subotički sportski radnici prošli obuku o merama oživljavanjaMislim da bi ova aktivnost trebalo da uđe u redovan program gradske organizacije Crvenog krsta. Takođe, važno je da se ova kampanja proširi i na velike privatne sisteme, na obrazovne ustanove, pa čak i na medije čiji predstavnici mnogo vremena provode na terenu - priča član Gradskog veća, Ilija Đukanović.

Izvor: Subotica.com
Obuka sportskih radnika različitih saveza sportova Subotice Obuka sportskih radnika različitih saveza sportova Subotice Obuka sportskih radnika različitih saveza sportova Subotice Obuka sportskih radnika različitih saveza sportova Subotice Obuka sportskih radnika različitih saveza sportova Subotice Obuka sportskih radnika različitih saveza sportova Subotice Obuka sportskih radnika različitih saveza sportova Subotice Obuka sportskih radnika različitih saveza sportova Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1345
Povezane teme

crveni krst

srčani zastoj

ilija đukanović

crveni krst subotica

dr siniša trajković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.