Komentara: 5
Pregleda: 5132

Zimski festival tradicija za vikend na Paliću

07.12.2018. u 17:05h
Izvor: TV Subotica
U sklopu Zimskog festivala tradicija, koji će biti održan za vikend na Paliću kod Male gostione, biće organizovana izložba lokalnih proizvoda i međunarodno takmičenje u pečenju čvaraka.
Zimski festival tradicija za vikend na Paliću

Organizatori  Zimskog festivala tradicija su  Udruženje "Ludašpusta" i mesara "Noge", a  posetioci  će tokom dva festivalska dana, imati priliku da uživaju u ponudi izlagača čiji je broj iz godine u godinu sve veći.

U sklopu izložbe lokalnih proizvoda, za koju je učešće prijavilo preko 50 izlagača, biće predstavljeni, između ostalog, novi proizvodi brenda "Juliška" kao i brojne rukotvorine putem kojih će se promovisati stari zanati.  Projekat saradnje Mađarske i Srbije u okviru IPA projekta, u izgradnji brenda uz osiguranje  kvaliteta za promociju lokalnih agroproizvoda i poljoprivrednika u prekograničnom regionu, sufinansira Evropska unija, uz podršku lokalne samouprave.

Zimski festival tradicija za vikend na Paliću

Sve aktivnosti u sklopu Zimskog festivala doprinose očuvanju tradicije i turističe promocije Palića, a interesovanje građana i broj učesnika se povećava svake godine, istakla je zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

Učešće na takmičenju  u pečenju 1.000 kilograma čvaraka za sada je  potvrdilo 20 ekipa, a prijave su otvorene još danas i mogu se izvršiti putem broja telefona 069/75-40-43. Kotizacija iznosi 2.000 dinara.

Oba dana Zimskog festivala tradicija, program će trajati od 9 do 17 časova.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 5132
Povezane teme

zimski festival tradicija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.