Komentara: 18
Pregleda: 2595

Zimske službe spremno dočekale prvi sneg

04.12.2017. u 17:04h
Izvor: Subotica.com
Prvi sneg ove godine nije iznenadio Zimsku službu JKP „Čistoća i zelenilo“ u toku jučerašnjeg dana, pa su svi putevi koji su u njihovoj nadležnosti odmah očišćeni od snežnih nanosa.
Zimske službe spremno dočekale prvi sneg

U prvoj akciji čišćenja, koja je trajala od 9 do 16 časova, angažovano je deset kamiona i četiri traktora, a utrošeno je 42 tona soli i oko 100 tona rizle za čišćenje puteva i ulica.

- Na osnovu važećeg ugovora sa Javnog preduzeća za upravljanje putevima, JKP „Čistoća i zelenilo“ ima obavezu pripravnosti, bez obrira na padavine,  imamo nulti stepen pripravnosti što znači da su sva vozila parkirana i tankirana, imamo tim koji je zadužen za zimsku službu za slučajeve kao što je bilo juče. Juče kad je oko pola 8 počeo padati sneg čuli smo se sa našim nadzorom i iz nultog stepena ušli smo u prvi stepen pripravnosti. Već smo u 9 časova ušli u akciju pošto je sneg počeo da pada intenzivnije.  Kritične tačke u ovom periodu su natputnjaci na  magistralnim pravcima  E-75, imamo Mašanski put i to je nešto što smo u toku noći ponovili  između jedan i tri sata, jer je to na otvorenom. Ponovili smo i akciju u gradu između tri i šest ujutru, soljačima smo prešli kružne tokove i krivine da se uklone posledice mraza ukoliko postoje - kaže Elizabeta Tumbas, koordinatorka  Zimske službe u JKP ,,Čistoća i zelenilo“, ističući da je ovo JKP spremno i za mnogo jače snežne nanose.

Zimske službe spremno dočekale prvi sneg

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 2595
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

subotička čistoća

čišćenje snega

padavine

održavanje javnih površina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.