• Pregleda: 1774

Zimske službe spremno dočekale prvi sneg

Prvi sneg ove godine nije iznenadio Zimsku službu JKP „Čistoća i zelenilo“ u toku jučerašnjeg dana, pa su svi putevi koji su u njihovoj nadležnosti odmah očišćeni od snežnih nanosa.
Zimske službe spremno dočekale prvi sneg

U prvoj akciji čišćenja, koja je trajala od 9 do 16 časova, angažovano je deset kamiona i četiri traktora, a utrošeno je 42 tona soli i oko 100 tona rizle za čišćenje puteva i ulica.

- Na osnovu važećeg ugovora sa Javnog preduzeća za upravljanje putevima, JKP „Čistoća i zelenilo“ ima obavezu pripravnosti, bez obrira na padavine,  imamo nulti stepen pripravnosti što znači da su sva vozila parkirana i tankirana, imamo tim koji je zadužen za zimsku službu za slučajeve kao što je bilo juče. Juče kad je oko pola 8 počeo padati sneg čuli smo se sa našim nadzorom i iz nultog stepena ušli smo u prvi stepen pripravnosti. Već smo u 9 časova ušli u akciju pošto je sneg počeo da pada intenzivnije.  Kritične tačke u ovom periodu su natputnjaci na  magistralnim pravcima  E-75, imamo Mašanski put i to je nešto što smo u toku noći ponovili  između jedan i tri sata, jer je to na otvorenom. Ponovili smo i akciju u gradu između tri i šest ujutru, soljačima smo prešli kružne tokove i krivine da se uklone posledice mraza ukoliko postoje - kaže Elizabeta Tumbas, koordinatorka  Zimske službe u JKP ,,Čistoća i zelenilo“, ističući da je ovo JKP spremno i za mnogo jače snežne nanose.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

18
AlwaysUltra Odgovori
Sneg se sam topio na temperaturama tik iznad nule - nema mesta bajkama o herojstvu !!
saša
Nije bolest sve što boli.
AlwaysUltra
Niti sendvič leči sve boljke ...
saša
@alwaysultra
Tebe ipak ta tvoja bolest boli, izvini .
AlwaysUltra
Saša

Uznaprdovala je poprilično ....
Julija Odgovori
Jel mora ova vest svake zime? Da je palo vise od 3mm nastao bi kolaps.
Dzoni
Da nije ništa napisano rekli bi zašto se niko ne oglašava, svi ste u toplim foteljama i ništa ne radite! Zar ne? Ko će narodu udovoljiti??!?
Julija
Jeste DZONI, zeljno iscekujemo ovu vest nakon prvog snega svake godine.
prlja Odgovori
Opet se sve predstavlja idealno, a putevi nisu bili ocisceni do 10 ujutru, a mozda i kasnije, kada je sneg uveliko padao, ako je to spremno docekano onda super...Da kazemo da ni autoput nije bio ociscen sto bi trebalo, posle se cude sto dolazi do saobracajnih nezgoda...Samo ko nije izasao iz kuce misli da je ova vest istina.
Dzoni
A da li ti je palo na pamet da neko od nadležnih prati vremensku prognozu, da planira da krene u akciju kada padavine budu malo jenjavale, da ne moraju više puta da intervenišu. U uređenim zemljama ovo se zove organizovano, kordinisano i racionalno delovanje, a kod nas po nekima izgleda - spavanje na poslu??!
saša
Ti očigledno nisi izlazio. Ja sam u 9,30 išao od Teslinog do Aleksandrova i sve glavne saobraćajnice su bile očišćene. Kada sam se vraćao u 11 bilo je čisto oko 70% ulica u gradu a u 13 nije bilo ni jedne asfaltirane ulice kroz kiju nije prošao greder. Posao mi je takav da svaki dan prošpartam ceo grad pa znam.
EU
@DZONI
U uređenim zemljama se sneg čisti više puta u toku dana,niko ne čeka da padavina jenjava ili da napada 20 cm snega.Čim počne sneg sipa se rizla/so da ne bi doslo do smrzavanja.
A ovde?Koji putevi se čiste i kada?
Pele Odgovori
Zbog cega se ne zabrani razbacivanje rizle po gradskim ulicama? Posipa se nemilice,posle cemo se cesati kad nece da odlazi voda sa ulica...
saša
A zbog soli propaju i automobili i asfalt.
Mali tigaar Odgovori
Nidje nikog juce video nisam mozda ste kasnije tek izasli beogradski put je bilo kao na klizalistu a i prozivka sva svi su se klizali tako da ista prica se vrti svske godine sve spremno a kad krene da pada onda nas sve zatrpa i vi kazete sneg nas iznenadio toliko o vasem angazmanu
Lebowski Odgovori
Cele ulice su prepune kamencica koje posipaju na put ta sluzba. Ko ce to pokupiti, niko!!
Po tome je gore vozito nego po snegu!!! Pre dve godine, oko 21:30h kamion istovario preostalu rizlu na put cirka oko 2 kubika na put (Gat).
Zavrsavao decko posao pa da se oslobodi odjednom tovara, koji nije odradio.
POKUPITE TO KAMENJE SA PUTA, SNEGA NEMA TRENUTNO A KAMENJE JE NA PUTU!!!!
Hvala
ss
Mi to moramo da čistimo. Ja kao savesni građanin čistim rizlu kad dođe proleće i to iz 4-5 puta. Em je preteško, em neće da odnesu kantu jer Bože moj, nije kućni otpad.
jozef Odgovori
NEMOJTE ME NASMEJAVATI. Sneg je dosao l sa m otisao. Ako vam se ipak radi, na mom krovu jos ima mozda. Dodjite.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.