Komentara: 29
Pregleda: 2768

Zimska služba uklanjala sneg sa saobraćajnica i posipala ulice solju

24.01.2022. u 13:17h
Izvor: Subotica.com
Zimska služba uklanjala sneg sa saobraćajnica i posipala ulice solju

Po informacijama iz Zimske službe tokom jučerašnjeg dana u jutarnjim časovima usled snežnih padavina saobraćaj se odvijao otežano, pa su njihove terenske ekipe bile angažovane zbog niskih temperatura i vlažnih kolovoza na kojima se zadržavao sneg do 5cm, dok je čišćenje puteva ulica i totoara završeno u 17 časova.

- Zbog padavina na snazi je bio drugi stepen mobilnosti koji je važio od 07:00 do 17:00, kada se zimska služba vratila u II stepen pripravnosti. Za vreme padavina dva kamiona su radila na čišćenju i soljenu prometnijih gradskih saobraćajnica, a po prestanku padavina je angaržovana kompletna mehanizacija drugog stepena mobilnosti - objašnjava Miloš Ljubisavljević iz Zimske službe.

Zimska služba uklanjala sneg sa saobraćajnica i posipala ulice soljuKako dalje ističe, drugi stepen mobilnosti podrazumeva angažovanje osam kamiona opremljenih daskama za uklanjanje snega i posipačima soli i 7 specijalizovanih manjih vozila za čišćenje snega sa pešačkih, biciklističkih staza i trgova, kao i 45 radnika putaraca.

- Zbog vlažnih kolovoza sinoć od 22 časa do 5 ujutro na snazi je bio drugi stepen mobilnosti tokom kojeg je angažovano 8 kamiona opremljenih sa daskama za uklanjanje snega i posipačima soli, zato što su kolovozi bili vlažni a temperature u minusu - dodaje Ljubisavljević.

U nedelju u poslepodnevnim časovima i tokom noći, od 16 časova do 2 ujutro vršeno je posipanje soli i uklanjanje snega sa trotoara biciklističkih staza i trgova koji su predviđeni planom i programom rada Zimske službe.

Senćanski put, Segedinski put i Beogradski put su državni putevi - uklanjanje snega i leda sa ovih putnih pravaca vrši “Vojput” koji ima ugovor za ove vrste poslova sa JP “Putevi Srbije”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 2768
Povezane teme

zimska služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.