Komentara: 15
Pregleda: 2812

Zimska služba od juče na terenu, angažovane i dodatne ekipe zbog ledene kiše

01.02.2021. u 11:24h > 12:37
Izvor: Subotica.com
Zimska služba od juče na terenu, angažovane i dodatne ekipe zbog ledene kiše

U Subotici su tokom proteklog dana i noći padali sneg i ledena kiša, te je Zimska služba firme "Ekstra-auto transport" imala pune ruke posla. Kako objašnjava Miloš Ljubisavljević, odgovorni izvođač radova, ekipe su bile angažovane kako zbog niskih temperatura i vlažnih kolovoza, tako i zbog snega koji se na saobraćajnicama zadržavao u debljini i do pet centimetara, te da ne bi došlo do pojave leda, posuto je preko 150 tona soli.

- Zbog padavina je na snazi drugi stepen mobilnosti, koji važi od juče od 12 časova. Čišćenje puteva i ulica je i dalje u toku, a u akciji učestvuju dva terenska vozila, 10 kamiona opremljenih za potrebe Zimske službe sa grtalicama i posipačima soli, utovarivač, kombinovana mašina, šest traktora i 45 radnika. Naš akcenat je da putevi ostanu prohodni - kaže Ljubisavljević.

Zimska služba od juče na terenu, angažovane i dodatne ekipe zbog ledene kišeKada su u pitanju državni putevi koje održava firma "Vojput", od juče su aktivne ekipe sva četiri punkta, ističe Tibor Mandić, rukovodilac Zimske službe za Severnobački okrug, a u akciju čišćenja punktovi Sombor i Subotica izašli su sa po pet kamiona i jednim utovarivačem, dok su punktovi Bačka Topola i Senta angažovali tri kamiona i utovarivač.

- Celu noć smo bili na terenu i morali smo ubaciti i rezervne kamione, jer se očekivala ledena kiša. Na vreme smo reagovali i putevi su već bili posoljeni kada je počela da pada. Malo je ugrožavala saobraćaj, ali ne onako kako obično zna, jer smo preventivno izvršili soljenje i nije bilo većih problema - objašnjava Mandić. - Ekipe su još uvek na terenu, radi se dodatno čišćenje puteva, ali gro posla je odrađen i možemo da kažemo sa su državni putevi prohodni.

Zimska služba od juče na terenu, angažovane i dodatne ekipe zbog ledene kiše

Kelebijski put jutros oko 7,30 časova

Prema Zakonu o putevima, vreme trajanja Zimske službe je od 1. novembra tekuće do 1. aprila naredne godine, a po planu čišćenja ulica u zimskom periodu, saobraćajnice na teritoriji našeg grada se dele na tri grupe - državne puteve koji su u nadležnosti JP "Putevi Srbije", a koje održava "Vojput", saobraćajnice u zaštićenom delu Parka prirode Palić čije održavanje je u nadležnosti JP "Palić-Ludaš", te gradske i prigradske saobraćajnice koje održava firma "Ekstra-auto transport".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 15
Pregleda: 2812
Povezane teme

zimska služba

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.