Komentara: 5
Pregleda: 2061

ŽFK Spartak u finalu Roma Caput Mundi turnira u Italiji

12.03.2015. u 19:04h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Fudbalerke Spartaka ostvarile su i treću pobedu na turniru ROMA Caput Mundi u Italiji. Golubice su na današnjoj utakmici protiv Lazija vladale terenom, držale utakmicu pod svojom kontrolom, igrale su ubedljivo i samouvereno, golovi su se nizali kao na traci. Istakle su se Nikolićeva, Poljakova, Marenićeva sa po dva postignuta pogotka.
ŽFK Spartak u finalu Roma Caput Mundi turnira u Italiji

Ovom pobedom srpski šampion izborio je plasman u finale turnira Rome Caput Mundi kao prvak grupe A i igraće protiv Dankinja, ekipe FC Odense Boldklub koja se plasirala u finale nakon ostvarene dve pobede protiv Gitre sa 3:0 i Ekonomist sa 6:0.

Finale je na programu 13. marta u Fiumincinu od 10:00 časova.

Šampionke Srbije pobedile i Romu 
RES Roma(ITA) – ŽFK Spartak(SRB) 1:1 (3:4)

ŽFK Spartak u finalu Roma Caput Mundi turnira u Italiji

Fudbalerke "Spartaka" su u finišu druge utakmice na turniru u Italiji napravile pravu malu senzaciju jer su uspele da ostvare i drugu pobedu i to nad domaćom ekipom koja je neosporno važila za favorita. 

Obe ekipe su od početka do završetka utakmice igrale odlično, borbeno i agresivno. Povela je domaća ekipa u 36 minutu preko Claudie Palombi i sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme. U nastavku utakmice "plave golubice" su nastavile sa odličnom igrom. Imale su nekoliko lepih prilika (Slović, Damjanović i Ilić) ali ih nisu uspele realizovati.

ŽFK Spartak u finalu Roma Caput Mundi turnira u Italiji

I kada je već izgledalo da će Roma iz utakmice izaći kao pobednik Jelena Marenić je efektnim pogotkom izjednačila na 1:1 i tako napravila odlučujući preokret.

Po propozicijama se pristupilo izvođenju penala. Prvi udarac izvodi Tijana Krstić - hladan tuš za "golubice". Udarac nije krunisan pogotkom. Sledeća šutira igračica Rome, Pittaccio, ali njena lopta ide van okvira gola. Nakon toga sledi serija realizovanih šuteva od strane obe ekipe. Poslednji šut i prilika da Italijanke slave. Ali mlada i perspektivna golmanka Spartaka, Milica Kostić, je na svom mestu. Odbranila je jedanaesterac i doprinela osvajanju nova 3 boda.

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 2061

Povezana vest

Povezane teme

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.