• Pregleda: 6268

ŽFK "Spartak" traži intervenciju FSS-a

ŽFK "Spartak" traži intervenciju FSS-a

U obraćanju Fudbalskom savezu Srbije aktuelni šampion Srbije i donedavni učesnik završnice UEFA lige šampiona za žene - subotički ženski fudbalski klub "Spartak" zatražio je od nadležnih organa u Savezu da kazne beogradsku Crvenu zvezdu LASK izbacivanjem iz lige zbog, kako navode, više različitih prekršaja u vođenju, organizaciji i zloupotrebe na raznim nivoima.

ŽFK "Spartak" bezuslovno traži od FSS da poštujući pravila Organizacije reaguje u skladu sa istim i isključi ŽFK "Crvena zvezda LASK" zbog nepropisnog vođenja odnosno neregularne registracije igračica i transformacije kluba (fuzija LASK iz Lazarevca i beogradske Crvene zvezde) kojom je bez pravnih potvrda ovom novoformiranom klubu dozvoljeno da se takmiči u nacionalnom prvenstvu i samim time učini prvenstvo neregularnim.

Pored mnogo dokaza koje je ŽFK "Spartak" dostavio organima FSS-a vezanim za protupravne aktivnosti i malverzacije ovog beogradskog kluba, a posebno istučući jednog pojedinca, klub iz Subotice je apelovao na pravičnu odluku Saveza i izvršnog odbora, kao i iste aršine za sve učesnike u fudbalskoj ligi Srbije.

U dopisu takođe stoji da ukoliko se po ovom pitanju nadeležni organi u FSS ne oglase i donesu jedinu pravičnu odluku, uprava ŽFK "Spartak" biće prinuđena da ovo pitanje iznese pred druge institucije, kao i u evropsku kuću fudbala.

Uz kluba takođe najavljuju da su odlučili i saopštili FSS-u da meč 11. kola ženske fudbalske lige protiv beogradske Crvene zvezde LASK koji je bio predviđen za 17. novembar na Gradskom stadionu neće biti odigran, u isčekivanju konačne odluke Fudbalskog saveza Srbije.

U nastavku prenosimo kompletan dopis ŽFK "Spartak"

- Poštovani članovi IO FS Srbije, ŽFK Spartak iz Subotice prelaže Fudbalskom savezu Srbije i njegovom najvišem skupštinskom operativnom organu, Izvršnom odboru, da zaštiti i osigura dosledno poštovanje fudbalskih propisa svih svojih članova i omogući ista prava i iste obaveze za sve svoje članove prilikom primene i poštovanja fudbalskih propisa FS, kao i primene sportske prakse. Zahtevamo svojim autoritetom da stanete na put svakoj nezakonitosti, zloupotrebi, nesavesnom radu i protivpravnoj primeni propisa, te da, bez izuzetaka, budete isti pri donošenju mera prema svim prekršiocima, koji na najgrublji način dovede u pitanje ugled FSS, te integritet i regularnost takmičenja.

- Shodno gore navedenom, ŽFK Spartak iz Subotice i zvanično bezuslovno zahteva da IO FSS na svojoj prvoj narednoj sednici donese jedino ispravno rešenje na osnovu nepoštovanja odrebe Člana 27 tačke pod (a) Statuta FS Srbije od strane bivšeg Lask iz Lazarevca, a danas ŽFK Lask Crvena zvezda iz Beograda i njenog zakonitog zastupnika Darka Stojanovića i primeni odredbe 27 tačka pod (i) Statuta FSS, te odredbu 7 tačke 4 pod (i), a u vezi sa članom 33. disciplinskog pravilnika FSS i disvalifikuje ŽFK Lask Crvena zvezda iz daljeg takmičenja Prve lige Srbije za žene.

- Naime, ŽFK Spartak iz Subotice više meseci unazad u kontinuitetu ukazuje i piše FSS o nezakonitim radnjama pojedinca Darka Stojanovića, koji na najgrublji mogući način obesmišljava svaki dalji rad u sprskom fudbalu. Jednostavno smo ogorčeni činjenicom da nema nikakvih sankcija za postupke kojima je pomenuti, raznim manipulacijama i protivpravnim radnjama, doveo u zabludu mnoge sportske radnike i registracione saveze, u vezi sa objavom promene imena kluba i bitnim povredama fudbalskih propisa, pri tom da je ŽFK Lask Crvena zvezda još uvek nije pravno postao član saveza koji ga servisira.

- Prosto je neverovatno kako su, bez ijedne odluke Komisije za verifikaciju i registraciju klubova i igrača FSS, ŽFK Lask Crvena zvezda i njegove (u Sl. Glasniku "Fudbal") neregistrovane i neobjavljivane igračice nastupile u Prvoj ligi Srbije za žene u takmičarskoj 2012/2013. godini. Presedan je kako su uopšte i u kom postupku pomenuti klub i igračice prešle iz jednog registracionog saveza na teritoriju drugog registracionog saveza, bez procedure, bez postupka, bez odluka registracionih saveza Lazarevca o brisanju kluba i igračica iz svog članstva i Beograda o prijemu predmetnog kluba u svoje članstvo i naravno bez da je sa tim odlukama upoznata šira sportska javnost putem službenog glasnika "Fudbal".

- Pored brojnih nespornih dokaza, dostavljenih organima FSS, neshvatljivo je kako je moguće da nosioci funkcija, koji su odgovorni za zakonitost rada u nacionalnom Savezu, i dalje tolerišu i prelaze preko svih nezakonitosti, a svi znamo da ih ima i više od navedenih.

- Najzad, u interesu dostojanstva i ugleda FSS, u interesu regularnosti takmičenja, u interesu poštovanja fudbalskih propisa očekujemo da IO FSS svojim autoritetom stane na put svim radnjama, suprotnim fudbalskim propisima, koje su prouzrokovale brojne štetne posledice za one koje koji drže do poštovanja propisa, zbog čega i zahtevamo da se ove opasne i štetne manipulacije pojedinaca strogo sankcionišu i da im se ne dozvoli demonstracija dominantnog položaja i sile, koja vremenom postaje "ekskluzivno pravo u odnosu na druge".

- Iz svega gore iznetog, ŽFK Spartak iz Subotice smatra da IO FSS ima lak zadatak, jer su izvesne samo dve moguće odluke: jedna je da se usvoji zahtev ŽFK Spartak i IO FSS napravi otklon od nezakonitih radnji pojedinaca i disfalifikuje iz daljeg takmičenja ŽFK Lask Crvenu zvezdu, a druga je da kazni ŽFK Spartak iz Subotice što insistira na doslednoj primeni propisa FSS.

- Ovim obaveštavamo IO FSS da, ukoliko naš zahtev ne bude razmatran u najraćem roku i ukoliko po istom ne bude doneta odluka, bićemo prinuđeni da zatražimo asistenciju Evropske kuće fudbala - UEFA.

- Kao što smo i najavili, kao podršku FSS da napravi red u kući fudbala, blagovremeno, posle svega, najavljujemo da se 11. kolo Prve lige Srbije za žene, koje je predviđeno da se igra 17. novembra 2012. godine, između ŽFK Spartak i ŽFK Lask Crvena zvezda, neće igrati u Subotici do donošenja konačne odluke FSS.

U nadi da će pojedinci, koji su odgovorni za dela kažnjiva po zakonu i disciplinskoj odgovornosti, doći na red i biti dovedeni pred lice pravde, ostaje da se nadamo - stoji u pismu koje je potpisao predsednik Spartaka Zoran Arsić.

povezane teme

5
bukin Odgovori
Ovi mladi Arsici su uvek u nekom sukobu sa svima kao i stari Arsic.
Fudbaler Odgovori
Bukin, pojasni nam molim te s kim su mladi Arsići u sukobu? Jednog nam reci, nemoj dva! Ovaj tekst nema veze sa njima
Džukac Avlijaner Odgovori
Sudeći po postu koji je ostavio BUKIN očigledno je da ima pojedinaca koji nemaju pojma o čemu se ovde radi, pa ću pokušati da usmerim diskusiju na suštinu, a ne na bezočno i suludo poljuvanje po tuđem imenu (bez argumenata i pod lažnim imenom).

Dakle, klub LASK iz Lazarevca je suprotno propisima promenio ime u ŽFK Crvena zvezda i u tom timu nastupaju igračice koje su registrovane za LASK, igračice koje su registrovane za Crvenu zvezdu i igračice koje su registrovane za LASK Crvenu zvezdu. Da situacija bude još komičnija nijedna registracija nije objavljena u Službenom glasniku.

Postoje razna protivrečna dokumenta, a koliko sam shvatio napravljeni su i FALSIFIKATI nekih dokumenata (takmičarskih knjižica), pa je za to podneta krivična prijava. Još prošle godine je na to ukazano FSS, ali se nije reagovalo (pas laja, karavni prolaze). Izgleda da se fudbalska mafija duboko uvukla u FSS...

Sada je ovim Spartakovim potezom FSS primoran da nešto učini - da diskvalifikuje LASK CZ ili da kazni Spartak. Ako prizna postojanje LASK-a ili ako kazni Spartak isto im se piše. Onda se cela stvar seli kod UEFA koja će biti oduševljena kada čuje za nove fudbalske SVINJARIJE u kontekstu imena Srbije.

Možda nisam sve najbolje objasnio (ili shvatio), ali zato pogledajte ono isto što sam i ja gledao na Spartakovom sajtu, evo linkovi:
1) http://www.zfk-spartak.rs/SAOPSTENJA/saopstenje%2003.html - OBJAŠNJENJE celog slučaja
2) http://www.zfk-spartak.rs/SAOPSTENJA/saopstenje%2005.html - PRIGOVOR
3) http://i1141.photobucket.com/albums/n588/zfkspartak/01registracijaLASK.jpg - REGISTRACIJA LASK-a
4) http://i1141.photobucket.com/albums/n588/zfkspartak/02registracijaLASK.jpg - POTVRDA Ministarstva
plavi golubovi Odgovori
Resice to Tole kao i sve probleme do sada! Necemo mu zaboraviti da nije dao pare za stadion!
pravda za sve Odgovori
mešate babe i žabe, pročitajte tekst i saopštenje pa onda (paušalno) povezujte. ako imate nekih ličnih problema sa sportskom familijom Arsić to recite njima u lice a ne da ovde nebulozno povezujete.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.