Komentara: 3
Pregleda: 2392
Foto

Žene izbeglice laka meta za trgovce ljudima

17.06.2022. u 14:14h
Izvor: Subotica.com
U cilju skretanja pažnje na probleme i rizike sa kojima se suočavaju žene i devojčice sa iskustvom izbeglištva u našoj zemlji, u Plavoj sali Gradske kuće održan je okrugli sto pod nazivom "Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji devojčica i žena izbeglica".
Žene izbeglice laka meta za trgovce ljudima

O sopstvenom izbegličkom iskustvu, pred članovima Lolaklog tima za borbu protiv trgovine ljudima, govorile su tri žene, koje su dobile azil i sada žive i rade u Srbiji, a poreklom su iz Nigerije, Irana i Rusije.

- U pitanju su žene koje poznaju sistem, azilne procedure i sistem zaštite. One su ukazale na rizike i opasnosti sa kojima se žene susreću na izbegličkom putu. Kako je njihovo iskustvo veliko, dale su i preporuke za dalje unapređenje sistema zaštite i podrške u našoj zemlji - objašnjava Lidija Đorđević, predstavnica Udruženja za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja "Atina". 

Žene izbeglice laka meta za trgovce ljudima

Iz Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima navode da izbeglice predstavljaju laku metu. Kretanje kroz nepoznate zemlje, nepoznavanje jezika, gubljenje kontakata sa porodicom i prijateljima, samo su neki od razloga koji izbeglice svrstavaju u rizičnu grupu. 

- Ovo je potpuno drugačija diskusija od svih koje je do sada realizovao Lokalni akcioni tim za borbu protiv trgovine ljudima. Po prvi put se bavimo izbeglicama u kontekstu trgovine ljudima. Priliku da čuju iskustva žena koje su bile u izbelgištvu imali su predstavnici Policijske uprave, Višeg javnog tužilaštva, predstavnici našeg Prihvatnog centra i drugi - naveo je Ilija Đukanović, koordinator Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima - Narednog meseca, u saradnji sa Crvenim krstom, nizom aktivnosti obeležićemo Svetski dan borbe protiv trgovine ljudima.

Žene izbeglice laka meta za trgovce ljudima

Izvor: Subotica.com
Okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“ Okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“ Okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“ Okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“ Okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“ Okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“ Okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“ Okrugli sto „Rizici od trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja u populaciji žena i devojčica izbeglica u Srbiji“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2392
Povezane teme

trgovina ljudima

ilija đukanović

lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.