Komentara: 22
Pregleda: 6941

Zeleni: Opozicija bespotrebno obmanjuje javnost

05.12.2016. u 16:13h
Izvor: Gro Zeleni Subotice
U nastavku prenosimo saopštenje Gro "Zeleni Subotice".
Zeleni: Opozicija bespotrebno obmanjuje javnost

Zeleni Subotice pozivaju opoziciju u Skupštini Grada da prestane bespotrebno da obmanjuje javnost i da se umesto kritikovanja bez argumenata, u rešavanje problema Palićkog i Ludaškog jezera uključi konkretnim predlozima. Ekološki problemi našeg grada nisu nastali od poslednjih izbora na ovamo, nego su mnogo dublji i velikim delom su rezultat nesposobnosti i odsustva volje upravo prethodnih vlasti.

Zeleni Subotice su se uverili da sadašnja koalicija koja upravlja gradom ima i znanje i potencijala da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima u oblasti zaštite životne sredine, a ima i podršku Vlade Republike Srbije da preduzme neophodne mere kojima će naš grad i njegova okolina ponovo postati pristojno mesto za život. To što je prethodna vlast na čelu sa g. Jeneom Maglaijem potpisala neki dokument ne znači da je nešto i uradila, pa su stoga licemerne prozivke koje slušamo poslednjih dana. Problemi će biti rešavani i nisu potrebne lažne suze opozicije.

Odlazeća vlast na čelu sa prethodnim gradonačelnikom je proletos pokušala da prikrije od građana katastrofalno stanje Palićkog jezera, pompezno objavljujući da je voda jezera posle dugog niza godina, zahvaljujući njima, ponovo braon boje. Upravo suprotno, zahvaljujući baš njima kvalitet vode nije ni približno zadovoljavajući i predstoji nam dug i naporan rad da se stanje pokrene sa mrtve tačke. Ali, moramo naglasiti da nijedna vlast u gradu u poslednjih nekoliko decenija nije pokazala toliki interes i volju da se ekološki problemi reše, koliko ova sadašnja. Zeleni Subotice će i dalje biti deo napora da se životna okolina građana Subotice podigne na mnogo viši nivo, a ujedno će i pratiti realizaciju projekata koji se sprovode i o tome na kompetentan način obaveštavati javnost.

// kraj saopštenja

Izvor: Gro Zeleni Subotice
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 6941
Povezane teme

zeleni subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.