Komentara: 0
Pregleda: 3518

Zelena ostrva u Radanovcu

03.02.2009. u 09:33h
<p>Stanovnicima Mesne zajednice &ldquo;Veliki Radanovac&rdquo; danas su predata na upotrebu &ldquo;zelena ostrva&rdquo;, tačnije kontejneri u kojima se posebno odvaja papir i pet ambalaža.</p>
Zelena ostrva u Radanovcu

Ovu akciju finansirao je pokrajinski sekreterijat za zaštitu životne sredine sa dva miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila nekoliko storina hiljada dinara. Meštani Velikog Radanovca oduševljeni su akcijom primarne selekcije otpada.

Plastiku i papir oni do sada nisu razvrstavali nego su otpad odlagali sa kućnim smechem. Društveno preduzeće “Regionalna depnija” postavila je 32 “zelena ostrva” u Subotici, Kanjiži, Hajdukovu, Malom Iđošu, Senti i Bačkoj Topoli. U ovom preduzeću ističu da su građani jako zainteresovani da razvrstavaju otpad u domachinstvima.U Pokrajinskom sekreterijatu za zaštitu životne sredine kažu da će i ove godine podržati ovu akciju, s tim da će gledati da je prošire i na druge gradove Vojvodine.

U martu trebalo bi da se usvoji 12 zakona iz oblasti životne sredine.Odvajanjem otpada smanjuje se količina otpada na deponiji, štedi se energija, smanjuju se troškovi gotovih proizvoda i daje doprinos očuvanju životne sredine.Bitno je uspostaviti sistem upravljanja otpadom, jer će se na taj način rešiti i pitanje divljih deponija.

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3518
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.