Komentara: 16
Pregleda: 5655

Zbog poskupljenja ogreva posla u drvarama na pretek

26.05.2022. u 14:19h
Izvor: Subotica.com
Subotičani koji se greju na čvrsto gorivo, zbog poskupljenja drva i uglja, uveliko nabavljaju ogrev za narednu grejnu sezonu. Iz drvara kažu da je potražnja za čvrstim energentom već mesec dana izuzetno velika.
Zbog poskupljenja ogreva posla u drvarama na pretek

Umesto da posao stagnira, što je uobičajeno za ovaj period godine, u drvarama posla ima na pretek i tako je već mesec dana. Razlog za povećan obim posla je konstantan rast cena, kažu iz jedne subotičke drvare.

- Već nekoliko nedelja unazad nam je ogromna gužva, a cena ogreva se menja sa svakom novom isporukom. Ne menjamo cenu mi, već šumari. Ljudi se plaše daljih poskupljenja ogreva pa kupuju sada po ovim cenama i to ne samo dva ili tri metra, već po pet, šest pa i 15 metara, sve zavisi ko koliko novca ima da izdvoji

Kako navode iz drvare cene se menjaju sa svakom novom isporukom i ne zna se koliko će metar drva koštati u narednom periodu, ali teško da će cene biti niže.

- U ovom momentu cena bukve je 9.500 dinara, za metar hrastovog drveta potrebno je izdvojiti 9.300 dinara, dok bagrem košta 9.000 dinara. Ovo su trenutne cene, ali ne znamo kakve će cene biti sa narednom isporukom.

U ovom momentu tona uglja košta 17 hiljada dinara. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 5655
Povezane teme

ogrev

nabavka ogreva

drvo za ogrev

drvara

cene ogreva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.