Komentara: 42
Pregleda: 10297

Zbog duga od nekoliko dinara redovi na šalterima Elektrovojvodine

14.08.2013. u 17:47h
Izvor: RTV Yueco
Većina potrošača električne energije u Subotici dobila je prethodnih dana obaveštenje Elektrovojvodine o stanju duga ovom preduzeću. To je stvorilo gužve na šalterima ovog preduzeća, zbog toga što su mnogi potrošači duguju svega po nekoliko dinara, pa čak i manje od jednog dinara.
Zbog duga od nekoliko dinara redovi na šalterima Elektrovojvodine

U subotičkoj Elektrodistribuciji kažu da je obaveštenje poslato zbog formiranja novog preduzeća kojem ćemo od ovog meseca plaćati struju, zbog čega je potrebno sravniti račune s Elektrovojvodinom. Sitni iznosi dugovanja najverovatnije biti otpisani na kraju godine, veća dugovanja neće biti otpisana i moraće da se plate, dok će potrošači koji su na kraju jula bili u pretplati morati da potpišu zahtev da im se pretplaćeni iznos prebaci na račun novoformiranog preduzeća.

Ova slika može se videti pred šalterima Elektrovojvodine svakog dana ove nedelje. Svi potrošači su dobili obaveštenja o stanju računa na kraju jula meseca, pa se stvaraju redovi pred šalterima kako bi se platili dugovi za struju, koji znaju da iznose i 45 para. Upravo toliki je dug Stipana Lukača, zbog kojeg je on došao na šalter ovog preduzeća, gde mu je rečeno da taj iznos duga on ne mora da plati, i da mu na taj dug neće biti obračunavati kamata. Međutim, Lukač nije zadovoljan tim odgovorom.

Svi potrošači dobili su obaveštenje o stanju duga ili pretplati za utrošenu električnu energiju. Kako oni koji duguju 45 para, kao Stipan Lukač, tako i oni koji će zbog svojih dugovanja morati da zatraže reprogram, kao i potrošači koji su u pretplati, a koji će morati da dođu u Elektrovojvodinu i potpišu zahtev za prebacivanje tog pretplaćenog iznosa na novi račun, račun preduzeća EPS snabdevanje, kojem ćemo umesto, kao do sada direktno Elektrovojvodini, ubuduće plaćati račune za struju. Pretplaćeni iznos je moguće preneti na račun novog preduzeća, a dugove nije moguće prenositi i važno je da ih potrošači uplate na osnovu uplatnice koja je poslata, zbog izmene računa.

To znači da će Lukačevih 45 para biti otpisano na kraju godine.

Zbog formiranja novog preduzeća kojem plaćamo struju, potrošači ovog meseca neće dobiti pet odsto popusta na redovnu uplatu računa. Prema najavama, novo preduzeće EPS snabdevanje neće biti tolerantno na dugovanja, tako da je moguće da će električna energija biti isključivana već nakon dva neplaćena računa. Sve navedeno predstavlja uvod u liberalizaciju tržišta električne energije u Srbiji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 42
Pregleda: 10297
Povezane teme

elektrovojvodina subotica

računi za struju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.