Komentara: 17
Pregleda: 8560

Zbog državnog praznika ponedeljak se obeležava neradno

08.11.2013. u 11:17h > 16:22
Izvor: Subotica.com
Povodom državnog praznika koji se obeležava 11. novembra (ponedeljak), veći broj javnih ustanova i službi u Subotici neće raditi, dok će jedan broj raditi smanjenim kapacitetom. U zdravstvenim ustanovama biće organizovana dežurstva, dok se parking neće naplaćivati. Pošte neće raditi, smeće se neće odnositi.
Zbog državnog praznika ponedeljak se obeležava neradno

Ponedeljak, 11. novembar, biće neradan dan zbog obeležavanja državnog praznika - Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Praznik je prvi put zvanično obeležen prošle godine, na osnovu izmena Zakona o državnim i drugim praznicima koje je Skupština Srbije usvojila krajem 2011. godine.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu. Taj datum se obeležava u svim zemljama koje su potpisale sporazum.

U dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga.

Državni organi, privrednici i uslužne delatnosti, čija priroda posla zahteva neprekidan rad - mogu da rade i u dane državnih praznika.

Apoteka Subotica organizuje dežurstvo

Tokom predstojećeg praznika, Apoteka Subotica će organizovati dežurstvo u Ogranku 1, u prizemlju Gradske kuće, koje počinje sutra u 13:30 i završava se u utorak u 7:30. Ogranci u Bajmoku i Čantaviru će raditi od 7:30 do 13 časova.

Ambulante neće raditi, ali će biti organizovano dežurstvo u SHP

Ambulante Doma zdravlja u ponedeljak neće raditi. Dežurstvo će biti organizovano u Službi za hitnu medicinsku pomoć i u zdravstvenim stanicama u Bajmoku i Čantaviru od 8 sati ujutru do sedam sati narednog dana. Dežurstvo će se obavljati i u Dečijem dispanzeru, od 8 do 20 časova, nakon čega će se mali pacijenti do ponoći primati u Hitnoj pomoći. Stomatološka služba će dežurati u zgradi Zubne poliklinike od 7 do 13 časova.

Besplatan parking na celoj teritoriji grada

Tokom čitavog dana (11. novembar) JKP "Parking" na celoj teritoriji koju pokriva ovo preduzeće neće biti naplaćivan parking. Utorak je prvi sledeći dan kada se uspostavlja redovan režim naplate.

Bez odnošenja smeća u gradu

JKP "Čistoća i zelenilo" u ponedeljak 11. novembra neće vršiti uslugu odnošenja kućnog smeća iz domaćinstava. Smeće se tog dana redovno iznosi samo iz Hajdukova i Bačkih Vinograda putem tipskih žutih vreća.

Trgopromet radi uobičajnjeno

Svi maloprodajni objekti Trgoprometa u ponedeljak će raditi po uobičajenom radnom vremenu, kao i supermarket Mega Rodić i Idea.

Pošte koje rade subotom sutra imaju produženo radno vreme

Pošte koje rade subotom, sutra će raditi po radnom vremenu tokom radnih dana, dok će u ponedeljak biti zatvorene, osim pošte u Mega Rodiću, koja će raditi od 8 do 20.30 i pošta na graničnim prelazima, koje će raditi uobičajeno.

Gradska uprava i Gradski uslužni centar neće raditi u ponedeljak

Autobusi Suboticatransa u ponedeljak po redu vožnje za nedelju

Autobusi Suboticatransa u gradskom i prigradskom saobraćaju u ponedeljak će saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Linija Subotica-Beograd i Subotica-Bačka Topola neće saobraćati, dok je za Novi Sad predviđen samo jedan polazak, u 11.45 a povratak je u 20 časova. 

Ova lista će se dopunjavati tokom dana kako budemo dobijali nove informacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 8560
Povezane teme

neradni dani za praznike

državni praznik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.