Komentara: 1
Pregleda: 1990

Završeno polaganje male mature

25.06.2021. u 16:23h
Izvor: Subotica.com
Rešavanjem zadataka iz kombinovanog testa, učenici osmih razreda danas su završili polaganje male mature. Na pitanja iz istorije, geografije, biologije, fizike i hemije odgovaralo je 79 maturanata na srpskom i hrvatskom nastavnom jeziku u OŠ "Matko Vuković", a kako su rekli, namučio ih je jedino 18. zadatak.
Završeno polaganje male mature

Iako su za rešavanje zadataka imali na raspolaganju dva sata, većina đaka OŠ "Matko Vuković" je kombinovani test završila još tokom prvog školskog časa, a kako su ocenili, i ovaj test je bio lakši u odnosu na probni, samo ih je namučilo pitanje o Rimskom carstvu.

- Test uopšte nije bio težak. Najlakša mi je bila fizika, a inače mi fizika ne ide. Najteži je bio 18. zadatak, gde je trebalo odgovoriti na pitanje na kojim kontinentima se nalazilo Rimsko carstvo. To nisam znala da uradim. Većina pitanja je imala ponuđene odgovore, trebalo je samo da zaokružimo, zato nam je sve bilo olakšano - rekla je Ivana.

- Ni ja nisam uradio 18. zadatak i teška mi je bila hemija - nadovezao se Marko.

- Lako je bilo, mnogo lakše nego na probnom testu. Fizika je posebno bila laka, ali nisam znao 18. zadatak. Posle tri testa mislim da sam odlično sve uradio - zadovoljan je Ridvan.

Završeno polaganje male maturePoslednji dan male mature u OŠ "Matko Vuković" je protekao u najboljem redu, istakla je direktorka Mirjana Stevanović, koja je pre ulaska u učionicu, maturatima poručila da je najvažnije da su svi "živi i zdravi".

- Posebno obratite pažnju na dve osobine koje će vam biti potrebne dalje u životu, a to su istrajnost i upornost. Čini vam se da je danas najlakše. Oni koji budu uporni i istrajni, oni koji istrče ovih poslednjih deset metara jednakom snagom kao prethodnih dana, mogu da postignu uspeh. Svima želim, pre svega dobro zdravlje, a nakon toga da ostvarite ono što vi želite u životu. Hvala vam što ste ova tri dana najbolji, najpametniji i najlepši. Volim vas - poručila je Stevanović učenicima pre početka testa.

Po njenom mišljenju, deca su danas bila opuštenija nego prethodna dva dana, jer su već prošla sve procedure, a ono što je moglo da predstavlja izazov kod kombinovanog testa, jeste struktura pitanja koja su često na zaokruživanje, zbog čega đaci mogu da zbrzaju i površnije urade zadatke.

- Možda neće previše razmišljati i tražiti odgovore, nego će ono što im se učini poznatim, zaokružiti i krenuti dalje - objasnila je Stevanović. - Za dalje, ovo je značajan korak, jer oni sad treba da se opredele. To gotovo nikada nije životni poziv, konačan, ali je jedan u nizu koraka koji moraju da urade i uvek ih savetujemo da prihvate obrazovanje kao nešto što traje i ne sme da prestane. Kroz ceo život moraju da uče i sve što su do sada naučili im je dobra osnova za usvajanje novih znanja. Ukoliko ne uče, nema napretka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1990
Povezane teme

mala matura

završni ispit u osnovnim školama u subotici

prijemni ispit

OŠ Matko Vuković

polaganje završnog ispita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.