• Pregleda: 2500

Završeni su radovi u ulici Pap Pala

Završeni su radovi u ulici Pap Pala

Završeni su radovi na saniranju štete u ulici Pap Pala. Kolovoz je bio uništen zbog prolaska teških kamiona koji su prevozili kamen za gradnju severnog kraka Koridora 10. Investitor je JP “Putevi Srbije”, a izvođač radova kompanija “Vojput”. Rekonstruisanu ulicu obišao je predsednik Skupštine grada, direktor Direkcije i predstavnici mesne zajednice.

Ulica Pap Pala je presvučena novim asfaltom u dužini od 900 metara. Vrednost radova je 7,3 miliona dinara, a finansirani su iz programa JP “Putevi Srbije” od 143 miliona dinara za popravku štete u svim ulicama koja je nastala usled gradnje Koridora 10.

Ukupna dužina rekonstruisanih ulica je 13 kilometara i u okviru toga će se izgraditi i put od Gabrića do Oroma, koji vodi ka budućoj regionalnoj deponiji. Više od 90 odsto ulica po programu sanacije se uveliko radi, a u pojedinim mesnim zajednicama su radovi na sanaciji ulica i završeni.

Što se tiče programa koji finansira Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine biće izgrađeno 22 kilometra puta u Subotici i njenoj okolini. Radovi na asfaltiranju ulica se privode kraju i biće završeni na vreme, objašnjavaju u Direkciji.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
Always Ultra Odgovori
Jos da nije onih groznih rusevina i ambrozije duz pola ulice bilo bi za svaku pohvalu!!
Milo Odgovori
U pravu si. Ima travuljine na sve strane po gradu.
ledenjak Odgovori
Zašto ne kažete da ste u nastavku asvaltirali i Bolmansku , gde je asfalt bio bez i jedne udarne rupe
Čak radnici koji su radili na asvaltiranju su bili iznenadjeni odlukom svojih šefova da taj deo puta moraju raditi ,umesto onaj od izlaza sa teretne prema Pioniru gde se nalazi nadvožnjak , gde je kolovoz u očajnom stanju
Izgleda da se nekome u kućama nije svidelo ono malo vode koje se zadržavalo na kolovozu pa su asvalt podigli i nakrivili prema zgradama Ko vele nije problem ako im udje u podrume .
stormwatch Odgovori
U Subotickim novinama iz septembra 2008. godine mozete procitati zanimljivu, primitivnu i glupu konstataciju o tome kako atmosferska voda u Subotici vise nema gde da ode zato sto je plodno blatno zemljiste koje ju je upijalo u gradu pretvoreno u betonske ploce i supermarkete jer eto jadna Subotica NIKADA nije imala problema sa kanalizacijom i poplavama nego je to posast modernih dana i onda navode KRIVCE za nagomilavanje vode u gradu - to je Market Rodic, Market TUS, Market IDEA. Ja bih pitao zasto problem sa odvodom viska vode u gradu nije resen recimo sedamdesetih godina kada je i trebao da bude resen?
CIRINELA Odgovori
@Stormwatch
Zato steo tih 70-tih veliki deo stambenih zgrada i objekata nije postojao. Ne mesaj picku i krompiracu. I ovo resenje je za narednih 10 godina taman dok ne dodje neka nova vlast, novew gradjevine i nova prosirenja. Elementarno zakljucivanje, logicko a ne tvoje politicko.
stormwatch Odgovori
@Cirbirbela

Moje zakljucivanje je upravo logicko a tvoje je politicko. Kanalizaciju i odvod atmosferskih voda grad je trebao dobiti jos maltene pre pola veka...
CIRINELA Odgovori
@stormwatch
Gsn kolektor, kanalizaciju je grad imao i pre 50 godina ali je u sadasnjim uslovima nedovoljnog kapaciteta. Logicaru.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.